Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Demielinizacijska bolezen centralnega živčevja

Demielinizacijska bolezen centralnega živčevja

Zanima me ali mi lahko kdo pomaga z nasveti, kako naprej.
Po veliki psihični obremenitvi, ki sem je bila deležna na prejšnjem delovnem mestu, so se mi začele pojavljati številne težave: prvo sem dobila mravljince po sedelnem delu nog (ti me spremljajo vedno), večkrat sem zelo utrujena, bolijo-pečejo me podplati, gleženj mi kar odpove in padem po tleh, februarja letos sem imela težave z očmi- dvojni vid, zamegljeno sem videla, ko sem pogledala dol ali na stran, težave z očmi so po približno enem mesecu prešle same od sebe.
Naj povem še, da se zelo slabo počutim, ko je vroče- noge dobim svinčeno težke, moje splošno počutje ob vročem vremenu pa je katastrofalno – počutim se kot da bi “preklopla v prvo brzino”, tako da nisem več za nobeno rabo. Ko mi je hladno, pa imam mravljince po celem telesu.
Zelo težko hodim po stopnicah, kar naprej imam občutek, da imam nekaj v grlu, spomladi me je dva meseca bolela glava skoraj vsak dan…
Bila sem pri nevrologu, ki me je napotil na MR glave- izvid se je glasil:potrjen sum na demielinizaciske spremembe centralnega živčevja. Punkcija pa ni pokazala nič. Rekli so mi, da je vse vredu, vendar jaz ne morem mirno spati zaradi izvida MR.
Nisem napisala vseh težav, ki me pestijo, le najbolj moreče.

Nevrologi so ponavadi še kar dostopni – vsaj v CE je tako. Na oddelku imajo “pogovorne ure” za informacije o hospitaliziranih, pa tudi tebe verjetno ne bo naglal iz pisarne, če ga boš prosila za obrazložitev. Zato je najbolje, da stopiš do nevrologa in naj ti pojasni, kaj pomeni potrjeni sum na demielinizacijske spremembe…

Hvala za odgovor.
Sem iz Maribora, pri nas se zelo dolgo čaka na pregled, ne moreš pa kar tako k zdravniku.
Sedaj razmišljam, da bom šla samoplačniško, ne vem, če mi preostane kaj druga.

Pozdravljeni. Berem vaše težave. Moje so enake, včasih je že kosilo skuhati pravi podvig in mogoče kdo tega ne razume,ali pa si misli svoje. Tudi jaz čakam na punkcijo in mr glave s kontrastom.

Bila pri nevrologu v MB in se je res zavzel zame,so pa vsepovsod čakalne dobe. Nikjer nisi od danes na jutri na vrsti,je pa res,da je moreče čakati na datume.

Lep dan

 

New Report

Close