Demenca v knjigah
Priporočam knjigo Stari kralj v izgnanstvu
Neva Železnik: Adijo, grem domov
http://www.filargo.com/adijo-grem-domov-temne-sence-demence-978-961-6181-77-8
Demenca – izziv za socialno delo, ker so na konkretnih primerih prikazani načini za razvijanje novega vzpostavljanja stika z osebami z demenco, ki odstopajo od klasičnega načina iskanja rešitev zanje.
Aleksandra Kocmut: Čisto sam na svetu
Must-read za vse, ki jih zanima ta tema.
Mene je presunilo do kosti.
Več o tem odličnem romanu si lahko preberete na hermioninem literarnem blogu:)
Živjo,
priporočila bi ti knjigo Dancing with dementia (Christine Bryden). Avtorica piše na podlagi lastnih izkušenj, ker ima tudi sama demenco. Od strokovne literature pa bi ti priporočila knjigi Demenca – izziv za socialno delo (Jana Mali, Vida Miloševič Arnold) in pa Socialno delo z osebami z demenco – Raziskovanje potreb oseb z demenco in odgovorov nanje (Jana Mali, Nina Mešl, Liljana Rihter).
Lep pozdrav!
Cebelca89
Zakaj je babica jezna (Lela B. Njatin)
ganljivo, za vse generacije
Hvala za naslove, sem si jih zapisala. Na youtubu sem našla še video, ki govori o demenci in mi je bil zanimiv, zato ga delim. Priporočam se za še kakšno priporočilo o knjigi, posneteku, filmu, ki govori o demenci. Karkoli bo, bom vesela. Hvala.
[youtube]OStmMQ1KCNw[/youtube]
Zelo zanimiv in poučen video, ki prikaže, da bolezen lahko doleti tudi mlajše osebe in kako se s tem spopadajo. Bi pa tukaj še omenila pretresljiv film Still Alice, ki je o mladi ženski, ki je zbolela za Alzheimerjevo boleznijo.
Pozdravljeni pošiljam vam par koristnih stvari. Spodnji link je povezava od spletne strani Spominčica, ki je namenjena bolnikom in svojcem, ki imajo družinskega člana ali prijatelja z demenco.
Zelo priznan je tudi doc. dr. Zvezdan Pirtošek. V priponki je del njegovega članka.
Lep pozdrav.
Film z naslovom Stll Alice
lp
Priporočene knjige: Arno Geiger: Stari kralj v izgnanstvu, Neva Železnik: Adijo, grem domov (Temne sence demence), Zid molka-po Naomi Feil,več avtorjev.
Forum je zaprt za komentiranje.