delovno usposabljanje
Nujno potrebujem delovno-pravni nasvet, verjamem, da kakšen od vas obvlada tudi to področje.
Strani zavoda sem bila napotena na enomesečni delovni preizkus (prodaja in svetovanje, imam VI.stopnjo izobrazbe. Na 1. razgovoru se je delodajalec odločil zame in sicer bi po opravljenem 1-mesečnem preizkusu sklenila delovno razmerje (sprva za določen čas). Program se financira iz proračunske postavke 7023-priprava zaposlenih za zaposlitev, kar pomeni nadomestilo življenskih stroškov v višini 30% minimalne plače (malo čez 30.000), povračilo stroškov javnega prevoza glede na prisotnost ter zavarovanje v primeru poškodbe pri delu (..na kratko), s strani delodajalca pa je bila obljubljena nagrada (o znesku še ni bilo govora), povračilo stroškov za prehrano pa v pogodbi ni omenjeno….
Sedaj se ta mesec izteka, nagrada za enomesečno delo (tudi nedelje in prazniki!) pa naj bi znašala 15 tisočakov (!!!) + material v vrednosti cca 20 tisočakov (oz. manj, glede na to, da so proizvajalci).
Pogodba o zaposlitvi naj se (po novem) še ne bi sklenila-dva meseca naj bi še bila na Zavodu, delavnik v prihodnjih mesecih naj bi dosegal 176 ur mesečno, kar pomeni poln delavnik (ob najbolj nemogočem delovnem času- tudi do 24.ure zvečer med vikendi!)
Ali obstaja kakšna zakonska časovna omejitev (gre pa formalno za delovni preizkus) glede na to, da je plača 30%, sklepam, da bi moral biti tak tudi delovni čas?!).
Že po prvem tednu (pravzaprav pa že prej) mi je bilo jasno, da se zadeva žal finačno ne bo pokrivala. V tem mesecu sem se sicer polno angažirala, vem pa, da dolgoročno ne morem računati na zaposlitev, maksimalno še kakšnih 5-6 mesecev.
Na take pogoje seveda ne bom pristala, rabim pa še nekaj zakonske podlage, da bom svoja stališča lažje utemeljila.
Hvala za odgovore!