Najdi forum

DELOVNO PRAVO – prosim pomoč

Kje bi našla seznam odvetnikov, ki se ukvarjajo z delovnim pravom?

Ali poznate kakšnega še posebej dobrega odvetnika?

Sem v veliki stiski, hvala za pomoč.

Nesrečna

Za odvetnike ne vem, bi pa mogoče poskusila na delovnem sodišču, na delovni inšpekciji… Mogoče bi ti tam znali svetovati tudi glede odvetnika.

Obrni se na sidikat. Tam imajo seznam odvetnikov, ki članom sindikata pomagajo oz. svetujejo tudi brezplačno.

Tudi če nisi članica sindikata, seznam odvetnikov lahko dobiš in si potem tisto uro plačaš, čeprav tarife niso ravno majhne. (kolega je dal za 45 min, 30 000 SIT, s tem, da se je prej zmenil po telefonu in poslal vse ustrezne papirje).

To je moj nasvet. Če bi pa rada konkretno ime, pa mislim, da bi bilo dobro, da bi napisala iz katerega področja (kraja) si.

Sem iz Ljubljane.

Članica sindikata nisem, ker ga za moje delovno področje sploh ni.

Lahko ti priporočim res dobro odvetnico za delovne spore, in sicer Vesna Šafar iz Resljeve ceste v Ljubljani.
Sigurno bo znala rešiti tvoj problem. Je precej zasedena, bodi vztrajna.

Jaz sem bila zelo zadovoljna s firmo Longer in družbeniki na Štihovi 25, Ljubljana.
Poskusi jih poklicat na komercialno številko 090 41 51.

Lep začetek tedna!

Poglej tukaj:
http://www.ius-software.si/seznami/OdvIskanje.htm

obkljukaj delovno pravo in dobiš 21 zadetkov.

Zelo dobre izkušnje imam z Odvetniška pisarna Petre Mrhar, Miklošičeva 18 Ljubljana. Telefon: 430 17 71 ! Gospa Majda Kmet je specializirana za delovno pravo. Malo višje omenjena Vesna Šafar je res zelo zasedena.

Za delovno pravo po mojem mnenju niso pravi naslov odvetniki, marveč specializirane firme. Seveda je jasno, da storitve niso prav poceni, ob tem pa se poraja tudi moralno vprašanje upravičenosti takšnih sporov.

Če te je podjetje dejansko oškodovalo, potem seveda ni dvoma, če pa nekomu šef zgolj da odpoved, pa je po mojem mnenju sproženje pravnega spora moralno vprašljivo. Kakršen koli razlog je že v takšnem primeru, si najbrž nihče ne želi več delati v firmi, kjer ga šef noče videti. Če je tak delavec sposoben, si bo zlahka našel novo službo in razloga za spor ni, če pa je delavec nesposoben, pa je tako ali tako bil skrajni čas, da je dobil odpoved.

lp,
mačkon

Ja mačkon, kaj pa odškodnina za neupravičeno odpoved pogodbe o zaposlitvi????

nimam pojma, kaj je to “neupravičeno”.

Kot rečeno, sposoben delavec bo vzel sporočilo o tem, da ga delodajalec noče več videti, kot osebnostni izziv in priložnost za korak naprej v karieri. Za nesposobnega pa je tako ali tako škoda, da ga niso že prej odpustili.

Opažam pa, da je duh socializma še kako živ. Npr. v firmi, s katero zadnje čase precej sodelujem, so se delavci organizirali v sindikat. Ha! Direktor je s svojim delom in možgani postavil firmo iz nule, sedaj pa mu hočejo sr*** po glavi. Po moje ne bo več dolgo, ko se bodo taisti delavci lahko včlanili v “največji sindikat” v državi in tam svobodno uresničevali vse svoje sindikalne in ustavne pravice. V fimo pa bodo prišli tisti, ki želijo delati.

Simpl, mar ne?

lp,
mačkon

Predvidevam, da prihajaš z delodajalske strani, kajne??? 🙂

Saj načeloma se strinjam s tabo, ampak žal pri svojem delu vidim tudi veliko svinjarij, ki jih počnejo delodajalci delavcem, ki res niso nič krivi….

Mačkon, ali nam lahko, prosim, zaupaš ime specializirane firme.

Mackon,

mislim, da ti gledas na stvari prevec enostransko. Dokler delavec sluzi velikemu sefu, je vse lepo in prav, ko pa sef ni vec sposoben zagotoviti dela svojim delavcem, se ga lahko po mili volji znebi. Po moznosti se brez place za nekaj mesecev nazaj in podobno… To ni vec njegov problem?!

Ves, dragi Mackon, POGODBA je obojestranska OBVEZA.

Skozi tvoje oci je delavec le ORODJE za hitro obogatitev “sposobnih” posameznikov. Ko je njihovo pridobljeno premozenje zadosti veliko ali ko se jim na poti do NJIHOVEGA cilja zalomi, so pac delavci le kolatelarna skoda.

Ja Mackon, to je pa pogled z drugega zornega kota. V teh zgodbah ni vse le crno in belo.

Ah se to, kaj ko bi bogato placani managerji vzeli nase “kot osebnostni izziv” zagotovitev dela za delavce in poiskali nov posel.

Profitabilnost je pac lazje izboljsati z odpustitvijo odvecnih delavcev po hitrem postopku kot poiskati nov posel.

Firm je seveda več, jaz sodelujem z eno iz MB, ki ji zaupam, rekame pa ne želim delati (se še nismo dogovorili za provizijo, he he he…)

Pobrskaj po netu, pa gotovo najdeš tudi kaj zase…

lp,
mačkon

Hvala za pojasnilo in na tej točki se odrekam nadaljnji diskusiji.

S svojo babico ne diskutiram o gliserjih, z nekom, ki nima pojma o elektrotehniki, se raje ne pogovarjam o električni poljski jakosti, z nekom ki nima pojma o manegementu pa ne želim diskutirati o tej tematiki.

lp,
mačkon

New Report

Close