Najdi forum

Bili smo na prvem sestanku z nekom, ki nam bo dal ponudbo za izdelavo kuhinje. Ponudil nam je tehnični kamen za delovni pult, pa sem malo skeptična, ker ga je res precej hvalil, jaz pa o njem še nisem nič sliašala. Ga kdo ima? Kako se obnese?

Hvala in LP!

Če je mišljen umetni kamen, tudi mene zanima, kje se ga dobi. Je precej bolj odporen kot granit.

Ma ne vem, če je mišljen umetni kamen. Rekel je tehnični kamen, a se žal na te stvari ne spoznam. Govoril je o tem, da sploh ni vpojen in je kar se tega tiče veliko boljši od kerrocka, a tudi cenejši. Torej … idealen?! Malce sumljivo.

Jaz imam granit že več kot 10 let in je res super. Nobenih madežev nimam, lahko za vzdrževanje, režem na njemu, skratka zelo hvaležen in večen.

Imam pa v eni kuhinji črne barve z majhnimi srebrnimi kristalči, v drugi pa temno zelen – preliva se več barv zelene in sem ter tja kakšna bež lisa.

Gre za tehnični marmor, ki je sestavljen iz naravnega marmorja in umetnega veziva. Zaradi tega je veliko bolj odporen na madeže kot granit ali naravni marmor in toplejši na otip. Skratka manj občutljiv.
Barva naravnega marmorja in granita je bolj enakomerna, tehnični marmor je bolj enobarven.Ponujajo tako mat kot svetleče različice. Skratka, meni se zdi, da zaradi svojega videza bolj paše v moderna stanovanja.

Pa še nekaj. Cena tehničnega marmorja je lahko večja ali manjša od cene granita. Imela sem ponudbo za okenske police. Navadni granit (rosa beta) je bil cenejši, medtem ko je bil White cashmir dražji od tehničnega marmorja (Helopala).

Popravljam – barva naravnega marmorja in granita je bolj neenakomerna(“šekasta), barva tehničnega marmorja pa bolj enakomerna. Meni osebno je tehnični marmor veliko bolj všeč od marmorja in granita. Prodajajo pa ga vsepovsod, kjer prodajajo naravni marmor in granit.

mankica, najlepša hvala za informacije. Tebi bolj verjamem kot nekomu, ki nam ga poskuša prodat 😉 Očitno to le ni tako slaba izbira.

To je potem verjetno tisti kamen, katerega imajo v programu ene drage italijanske kuhinje. Ga je priporočala na drugem forumu arhitektka, samo takrat se ga ni dobilo v prodaji tako kot zdaj. Sem dala v iskalnik, pa je kar nekaj strani tega. Samo, drag je pa tudi.

Ja, vsaki pult v kamnu, pa naj bo to granit, naravni marmor ali tehnični marmor, je drag. Saj ga je tudi količinsko veliko.

Nam je tisti, ki naj bi nam delal kuhinjo, rekel, da stane tekoči meter 120 EUR. Meni se ni zdelo tako drago, glede na to, da imamo majhno kuhinjo 🙂

No, potem pa res ni tako drago. Ravno včeraj mi je brat rekel, da ga je pult iz boljšega granita prišel 1.000 EUR (povprečno velika kuhinja).

kerrok je tam cca 400€ na kvadrat, kolikor sem jaz slišala za ceno. Kamen je tam od 150€ na kvadrat dalje, odvisno, katerega zberete.

Moje osebno mnenje je, da je kamen bistveno lepši kot kerrok, tudi manj občutljiv.

New Report

Close