Delovni čas ambulante za bolezni ščitnice
Pozdravljeni.
Od 12 leta jemljem tablete Eutyrox 50 ( stara sem 25). Trikrat sem že rodila in sedaj, leto in pol po zadnjem porodu se mi je ščitnica povečala tako da me moti pri požiranju. Danes me je osebna zdravnica napotila v labaratorij na odvzem krvi ter dala mi je ” hitro ” napotnico za tirologa, ki sem jo že poslala po pošti na polikliniko. Izvide iz labaratorija dobim v petek. Nazadnje sem bila na kontroli pred 5 leti v pediatrični bolnišnici.
Bi bilo bolj pametno iti ka na polikliniko ali naj počakam na datum?
Hvala.
Spoštovani,
meni so pred mescem dni odkrili avtoimuno vnetje scitnice z ultrazvokom. Bila sem na pregledu samoplacnisko, saj mi osebna zdravnica ni zelela napisati napotnice, ker naj bi bila depresivna. Tirolginja mi ni predpisala zdravljenja, saj naj bi bili moji hormoni znotraj meja. Toda jaz se ze eno leto pocutim grozno, cisto brez energije ceprav imam 22 let, prebava zelo zelo pocasna, lasje mi grozno izapadajo, telesna temperatura je lahko tudi 35 stopinj, itd.. TSH je znašal 2.49 mIU/L, T3 5.52 pmol/L, T4 pa 13,7 pmol/L. Imam tudi polcisticne jajcnike, ki pa naj bi bili ravno produkt slabo delujoce scitnice. Vem da so moje vrednosti se znotraj normale, toda jaz se pocutim zelo slabo, simptomi so vedno slabsi in zanima me ali bi mi zdravila vseeno pomagala oziroma ali mi jih tirolog lahko predpise, saj tako vec ne morem naprej. Nimam interesa ne za fakulteto, ne za stare hobije…
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni
Star sem 27 let. Pred 14 dnevi sem v prsih zacutil cudne obcutke kot bi mi vsake toliko casa poskocilo srce saj sem se zelo cudno pocutil. Potipal sem se in obcutil asistolijo (prezgodnji utrip ki ga je kasneje pokazal tudi EKG). V bolnisnici Jesenice so mi tudi vzeli kri in naredili pregled scitnicnih hormonov. Raven T3 in T4 je bila normalna, TSH pa je bil 5.80 (mejna vrednost je max. 4.70). Od tam sem bil poslan do svojega zdravnika za dogovor o napotnici za ultrazvok in po potrebi zdravljenje. Dobil sem hitro napotnico ki sem jo poslal na UKCL kjer so mi dali datum sele 30.3.2018. Zadeva se je kasneje zacela se slabsati ker sem zacel cutiti v grlu stiske okrog sapnika ki mi povzrocajo tudi kaselj. Asistolijo imam se vedno. Kako naj pridem cimprej do pregleda oziroma ultrazvoka ter nadaljnih preiskav ter zdravljenja ker nimam namena cakati in s tem poslabsevati svojega zdravja?
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani,
gre za zelo blago zvišano vrednost TSH. Stanje verjetno ni vzrok za prezgodnje srčne utripe. Priporočam ponovno določitev TSH in hormonov me d 9 uro zjutraj in 16 popoldan. Če bodo vrednosti TSH nad 10 enot se ponovno oglasite k vašemu izbranemu zdravniku, sicer lahko mirno počakate na pregled pri tirologu v marcu.
LP