Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Delovna nesreča-plačilo kazni

Delovna nesreča-plačilo kazni

Da obrazložim kaj se je zgodilo.Delam v podjetju, kjer se uporablja viličar in z njim se je tudi pripetila nesreča.Uporabljal sem viličarja, ga ugasnil, pač tko kot treba, na tleh je beton, ki je bil takrat(bil je zimski čas) malenkost zaledenel.Viličar se je zaradi zaledenelosti in rahlega padca odpeljal vzratno in poškodoval avtomobil.Lastnik avtomobila je prijavil škodo na zavarovalnici in sedaj sem domov dobil da moram plačati preko 1000E za nastalo škodo oz.regresno terjatev.
Zdaj me pa zanima več stvari: na papirju ki sem ga dobil iz zav. piše da je vozila avto druga oseba kot v resnici, da se je nesreča zgodila na parkirnem prostoru in ne na podjetju kjer delam, da sem krivec jaz, čeprav nisem dobil v roke nobenega zapisnika za podpisat ali kaj podobno, niti me nihče ni nič vprašal(policijo nismo klicali).
Viličarja delodajalec nima registriranega, ne zavarovanega, prostor bi pa naj bil zavarovan.
Kaj storiti v tem primeru, naj dam pritožbo ali tožbo, saj se mi je v bistvu nesreča pripetila v službi, z službenim viličarjem, zraven tega me tudi zanima ali lahko nekdo drug gre na zavarovalnico in me podpiše, saj sumim, da sta delodajalec in lastnik avtomobila ponaredila moj podpis.Je to možno in kaj naj naredim?
Lepo prosim za kakršnokoli pomoč, hvala, svetujte mi kaj naj naredim?

Edina možnost ,da bo zadoščeno pravici je tožba preko odvetnika,še pred tem pa o vaši nameri obvestite vašega delodajalca.Verjamem,da boste to težko naredili,vendar drugačne rešitve ne vidim.Če boste potrebovali pomoč,pa se le oglasite.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

LEP POZDRAV V SLUŽBI SEM IMEL DELOVNO NESREČO ZGODILA SE MI JE PRI DELU KI GA OPRAVLJAM NA ISTI NAČIN ŽE 5 LET OSTALI DELAVCI GA OPRAVLJAJO TUDI NA TAK NAČIN NEKATERI ŽE VEČ KOT 20 LET.SEDAJ PO NESREČI SEM PODAL ODŠKODNINSKI ZAHTEVEK KATEREGA MI JE ZAVAROVALNICA ZAVRNILA NAPISALI SO MI DA ZARADI MOJE MALOMARNOSTI NE MOREJO OČITATI KRIVDE DELODAJALCU,TUDI DELODAJALEC SEDAJ TRDI DA BI SE DELO MORALO OPRAVLJATI NA DRUGAČEN NAČIN,SEDAJ GREM V TOŽBO KER MENE ZANIMA ALI SEM OPRAVIČEN DO ODŠKODNINE V TEM PRIMERU KAJTI JAZ NISEM VEDEL DA DELO 5 LET OPRAVJAM NA NAPAČEN NAČIN NITI ME NIHČE (DELOVODJA VODJA NITI OBRATOVODJA)NISO OPOZORILI DA DELAM NAPAČNO TUDI DELAVCI KO SEM PRIŠEL PRED 5 LETI DELATI SO MI TAKO POKAZALI KOT SEM DELAL PRED NESREČO IN TUDI SEDAJ PO NESREČI DELAM TAKO PA ME NIHČE NE OPOZORI.ZANIMA ME VAŠE MNENJE HVALA ZA ODGOVOR.

Verjetno boste tudi vi morali uveljavljati odškodninski zahtevek preko odvetnika,ali se vsaj posvetovati z njim.Dolžnost delodajalca je,da vam omogoči varno delo,saj tako zahteva zakon o varstvu pri delu.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close