Najdi forum

delovna mesta in psihični terorji vseh vrst

živijo,

imam problem, upam, da mi kdo pomaga.

imam nekaj čez 30 let, delala sem že z raznimi ljudmi in različna dela, a povsod se pojavlja podobna težava, na vsako del.mesto ko pridem, pričnejo počasi, se iz mene delat norca.

ponavadi se to začne dogajat najprej z eno osebo, potem pa se združijo in me grupno pričnejo podjebavat. gre se za oblike poniževanja, blatenja, posmehovanja in hoje po meni.

sicer je res, da izhajam iz družine kjer je bilo veliko nasilja, predvsem psihičnega in alkohola, ampak gre se za to, da ti ljudje, ki jih opisujem to začutijo in se iz tega izžživljajo, kar je skrajno podlo. ob tem se mi ljudje začnejo gnusit.

sama sem veliko stvari predelala iz primarne družine, a dejstvo je, da mi primanjkuje samozavesti, in potem taki ljudje to izkoriščajo sebi v prid. in to se sprejema v delovnih okoljih kot normalno, meni pa je psihotično in moteno.

tak način obnašanja do mene sem doživela že pousod, od pisarn do javne uprave. nihče noče bit moj prijatelj, ampak se vsi ko začutijo, da sem poškodovana, pričnejo nad tem izživljati.

prosila bi za nasvet, a ne v stilu pojdi do terapevta, ampak predvsem, kako se do takih ljudi obnašati in kako jim dati vetra.

hvala

Pozdravljena,

sama sem prebrala tole knjigo, ki je vrhunska za moje pojme. Mislim, da boš z njeno pomočjo lažje postavila meje in posledično bo tudi kolegialnost sodelavcev večja.

https://www.zalozba-chiara.si/zalozba-chiara/266-delo-s-teboj-me-ubija

Srečno.

Pozdravljeni,

sem vam že odgovoril v drugi objavi. Vidim, da ste tu zapisali naj vam ne dajem nasveta, da greste k terapevtu (to sem vam predlagal :), ampak kako se do takih ljudi obnašati in jim dati vetra. Glede tega vam ne morem dati nasveta, ker ne vem kakšne so to situacije in kakšni so ljudje, in kar je najbolj pomembno, kakšen občutek pri vas izzovejo. Tudi, če bi vse to vedel, ste še vedno vi tisti, ki se v vašem življenju odločate Gre za veliko kompleksnost občutij, ki se mešajo z aktualnimi odnosi in primarnimi pretekli odnosi s pomebnimi drugimi (starši, skrbniki,..). Ravno zato, je pomembno, da se o tem pogovarjate s strokovnjakom psihoterapevtom.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close