Delovna doba
Zivjo
Zanima me kaksne dokumente in kaksen status moras/ne smes imet za placevanje delavne dobe. Namrec sem studentka in ze 3 leta delam preko studentskega servisa na enem podjetju. Ker nic ne kaze na to da me mislijo zaposliti, bi si rada (dokler ne dobim redne zaposlitve) placevala delavno dobo. Pa se to- koliko na mesec je potrebno placat in kje se to zrihta?
Lep dan
Klea
Z delovno knjižico in obrazcem M3 stopiš na bližnji ZPIZ seveda pa potrebuješ tudi potrdilo da si brezposelna oseba in vsak mesec cca 12.000. Opozorila pa bi te na razliko to je POKOJNINSKA DOBA ne pa delovna, delovna je če si v delovnem razmerju.
Tko!
Rina
Baje se je nekaj zakon spreminjal, daj stopi najprej na Zavod za zdravstveno zavarovanje in povprašaj kakšni pogoje moraš izpolnjevati…….baje ni nujna prijava na zavodu za zaposlovanje.
Se opravičujem!!
Tko!
Rina
Hvala, a še nekaj bi vprašala- kakšno delovno knjižico? Kaj ne dobiš knjižice ko pričneš z redno zaposlitvijo? Jaz še nikoli nisem bila redno zaposlena.
pozdrav
Klea
Delovno knjižico dvigneš kadarkoli hočeš z osebno izkaznico in z zaključnim izpitom, maturo, zadnjim spričevalom na upravni enoti in se ne rabiš zaposlit jo maš lahko doma kar na nočni če hočeš ob zaposlitvi, plačevanje pokojninske dobe pa jo predložiš.
Forum je zaprt za komentiranje.