Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina delovanje ščitnice

delovanje ščitnice

Pozdravljeni,
Ali lahko opišete delovanje ščitnice, kakšni so znaki nepravilnega delovanja?

Kakšne preiskave opraviš za ugotovitev tega delovanja?

Z zanimanjem sem prebrala vaše nasvete v zvezi z nizkim krvnim tlakom, ker je tudi moj zelo nizek, da se mi blazno vrti, otekajo mi predvsem roke, velikokrat sem kar malo brezvoljna, brez energije,.. čeprav bi želela biti drugačna, saj sem zadovoljna. Sicer se prehranjujem in živim zdravo, jedi so malo soljene, ker mi take ustrezajo, edino s kavo se zadnje čase nalivam preveč, ravno zaradi teh vrtoglavic.
Je pa res hecno življenje. Moja mama pa trpi za blazno visokim krvnim pritiskom in ga nikakor ne more znižati ravno zaradi tega nezdravega življenja, kot ste ga opisali.

Hvala odgovor in lepo pozdravljeni,

Ela

Spoštovani!

Teh nekaj znakov, ki jih opisujete bi lahko deloma kazalo na premajhno delovanje ščitnice. Poleg teh lahko izpadajo dlake in lasje, jezik drgeta, glas je hripav, zaradi zadrževanja vode in počasneješe presnove se človek redi… Pri pretiranem delovanju pa gre za hujšanje ob enakem ali večjem teku, zvišan krvni tlak, hitrejši utrip, razdražljivost, kar naprej nam je toplo ali vroče…

Pregleda se vzorec krvi na raven hormonov in že se da ugotoviti, ali je delovanje ščitnice iztirjeno. to vam lahko pravijo pri vašem zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close