Najdi forum

delo za narkomane

mene pa zanima kakšno institucijo ali društvo ipd. bi se dalo ustanoviti za narkomane, da bi se tam zaposlili…a obstaja kaj takšnega? najbolj pa me muči kako zaupati narkomanom, da bodo pošteno delali? in msilim v taki obliki društvo ali zavod ali karkoli, da bi jih tudi testirali, če so na kaj pozitivni. sam sem mnenja, da je narkomanom izredno težko zaupati in to, da ne bi bili kdaj na kaj pozitivni, sploh ne upam, razen redkih izjem.

npr. da bi se ustanovilo oz. delalo nekako kot VDC ipd.

lp

Tanja S

Imate kakšno idejo, dobim kdaj kakšen odgovor?

pardon…Suzana P

Pozdravljen Vulg,ideja o VDC-jih za odvisnike se mi zdi kar v redu. Pomembno pa se mi zdi, da je jasen namen. Pri nas tovrstne zadeve še ne obstajajo. V komunah se navadno izvaja delovna terapija, kar pa je težko enačiti z vlogo VDC- jev. Projekt Človek ima zopet drugačen cilj. Da se odvisniki,znebojo odvisnosti in si postopoma poiščejo zaposlitev, nadaljujejo šolo… in se na takšen način ponovno vključijo v družbo.

Glede zaupanja v treznost odvisnikov pri delu pa se mi bolj, kot treznost sama zdi vprašljiva varnost pri delu.če je človek omamljen, je manj pozoren in previden pri delu.

Smiselnost VDC- jev vidim v tem, da bi se odvisniki tekom urejanja zasvojenosti lahko izobrazlili za nek proklic in si s tem pridobili večjo konkurenčnost na trgu delovne sile, da bi jim tekla delovna doba, da bi dobivali plačo…

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

New Report

Close