Najdi forum

Delo za določen čas

Pozdravljeni!

Najprej bi se vam zahvalila za trud in čas, ki nam ga namenjate ob reševanju naših težav. Pri meni pa je nekako takole; zaposlena sem za določen čas do meseca maja 2003 (nadomeščanje porodniške). S partnerjem se zelo trudiva, da bi zanosila, saj bi tako lako koristila bonitete, ki mi pri tem pripadajo. Vendar sem imela že dva splava, kar pomeni da bo to v tem času, do izteka delovnega razmerja skoraj nemogoče, čeprav spadam v rizično skupino in bi bolniška nastopila takoj.
Zanima me sledeče; če se po izteku delovnega razmerja prijavim na zavodu za zaposlovanje in prejemam nadomestilo, potem pa zanosim in grem na bolniško, koliko bi se mi poznalo pri porodniški, oz. ali bi jo sploh kaj dobila?

Upam, da ste pravi naslov zame, če ne, pa vas samo lepo pozdravljam,
Ajdica

Spoštovana Ajdica!

Najprej hvala za zahvalo; pomeni mi veliko.

Zaposlitev imate do maja, to je še tri do štiri mesece. Ne razumem, zakaj računate, da boste takrat pristali na Zavodu. Saj imate veliko časa, da si poiščete drugo službo. V primeru, da je ne bi dobili, pa takole:

– pravico do straševskega nadomestila imajo tiste osebe, ki so bile dan pred nastopom porodniškega dopust zavarovane in tiste, ki so bile v zadnjih treh letih zavarovane vsaj dvanajst mesecev. Porodniška se izračuna glede na dohodke zadnjih dvanajst mesecev oz. za manjkajoče se vzame 55% minimalne plače. Tako je končni znesek malo nižji.
Kako pa je z nastopom bolniške, če ste prijavljeni na zavodu, ne vem. Pozanimajte se tam.

LP

New Report

Close