delo v tujini
Živjo,moj mož ni slovenec tako, da nima posebne želje ostati v Sloveniji.Imava 1 letno hčerko in čez tri leta se nameravava preseliti v uk.on bo naredil magisterij iz računalništva jast pa diplomo iz turizma,on pravi da je plača tam veliko večja pa še mba hoče tam narest.
Tako,da bi prosila,če ima kdo izkušnje kako je tam s tem,ali pa kje drugje.Ali je to res kar večina pravi,da tukaj težje prideš do stanovanja,v večini tujih držav pa hitrej prišparaš.
Men je drugač vseeno če se preselimo,malo me samo skrbi za mojo mamo,da ne bo doživela “živčni zlom”(malo hec,malo zares)ko se bo mogla ločt od vnukinje,ker je že zdaj ful navezana nanjo,in obratno!Bi bila zelo hvaležna za pomoč!
lpNeizkušena
Place je sicer visja kot v Sloveniji, a je tudi standrt tam visji
Standard je odvisen od place.
Lahko komentiram za london da pri manjsi placi je boljsi standard v sloveniji kot v londonu.
Hy !
Mam teto, ki žvi v Londonu že 65 let.
Več al manj skoz jamra, vse življenje nekaj špara, pa nekako nikol ni prav lepo živela. Njihova družba ima zelo veliko slojev, zato je težko reči kako živi povprečen državljan. Priseljencem vsekakor ni lahko. V glavnem se vsi bojijo starosti. Plače so vsekakor višje, je pa življenje v Londonu zelo drago.
Torej po njenih pripovedovanjih bi rekel, da se splača v svojih produktivnih letih ”stisnat”, pa na starost vendarle prit nazaj v Slovenijo.
LP
Če se odločiš za tujino, moraš za tem tudi stat!
Verjemi, ni lahko. Za sabo moraš pustit vse. Po nekaj mesecih življenja in dela na Novi Zelandiji sanjam samo o tem, da bi se vrnila. Tu imam samo še oba starša, sestro in dva nečaka. Zaradi njih sem se lani vrnila in ugotovila, da njim moja odsotnost ni bila nič posebnega, jaz pa sem jih precej pogrešala.
Domotožje je za tistega, ki gre, veliko hujše in večje kot za tistega, ki ostane.
In tako velikega domotožja kot ga imamo Slovenci, ne pozna nihče na svetu. Navezani smo celo na soseda, ki nam je grenil življenje!
Sedaj ti je vseeno. Ko pa boš nekje daleč od doma in ne boš mogla skočit v avto ali na avtobus, da bi videla ali slišala svojo mamo, ker bo vse skupaj predaleč, boš morda celo zajokala. In morala prebolet. Tam boš morala pognat svoje nove korenine.
Za mamo bo šok sedaj, zate malo kasneje. Smatram, da si še mlada in o tem ne razmišljaš.
Vsekakor sem za to, da si naredite boljše življenje. Ampak vse to bo enkrat prišlo za tabo. Zato pojdi zdaj, ko te vse to še ne obremenjuje.
Molflanders je pisala. 🙂 Je pa tako, da mora vsak sam to izkusiti, prej ne razume.
Vprasanje, lunaq, kaj je zate kvalitetno zivljenje: le denar ali tudi socializacija v druzbi. Kot so ti ze vsi napisali, so place normalno da visje, vendar moras vedno gledati relativno na standard. V vsaki drzavi moras tudi pogledati, kako poskrbijo za upokojence, reveze in invalide. Ce mene vprasas, potem se raje preselita npr. v Sloveniji kje blizu avstrijske meje pa hodita cez mejo dnevno delat. Placa bo visja – avstrijska, vajin standard pa bo slovenski.
Janja a ti živiš ali delaš v Avstriji?
Forum je zaprt za komentiranje.