Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Delo v tujini in nosečnost

Delo v tujini in nosečnost

lep pozdrav…mogoče kdo ve kako je pa če živiš in delaš v Italiji….zravnika in ginekologa imam tuki v Sloveniji…sem pa noseča in me zanima če imam jaz pravico po naši zakonodaji do porodniške ali Italjanske?

zdravo. mam vprašanje in sicer delam v avstriji živim pa v sloveniji in za 2 meseca meseca imam rok pa se ne znajdem s papirji kaj je prvo ko moram vložit v avstriji da dobim porodniško in kdaj je treba to vložit ter koliko načeloma dobim porodniško plačano aja pa čez kolik časa se obračuna. toliko enih vprašanj da me že glava boli upam da mi bo kera vedla pomagat :s

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako je z mojo situacijo. Partner je že več let zaposlen in prijavljen za stalno v Avstriji, v Sloveniji je tudi izpisan iz davčne rezidence. Ker sem pred kratkim zanosila in ker v Sloveniji nisem zaposlena, sva se odločila, da bi se tudi jaz preselila in rodila v Avstriji.
Ali mi kdo zna povedat, kaj bi mi pripadalo v tem primeru?

Zdravo zanima me sem v 8 mesecu nosecnosti brezposelna 6 mesecev partner pa zaposlen v avstriji..kaj mi pripada z avstrijske strani sedaj urejam zavarovanje po partnerju lahko se kaj uredim? Hvaa za pomoc

New Report

Close