Delo v BSH Nazarje
Delo je v redu, ni težko. Ko se navadiš in ko se telo navadi gre.
Odnosi pa so zelo slabi, ponižujoči. So redke izjeme. Ponavadi so dobri odnosi med tistimi ljudmi, ki prihajajo na novo. Stari delavci pa imajo zelo poniževalen odnos do novih. Izživljanje, poniževanje, zasmehovanje, grožnje….posmeh, opravljanje…ni da ni. Najbolj žalostno je, da nadrejeni vse to vidijo, a nič ne ukrenejo. Dobesedno podpirajo žlehnobo in nagajanje. In še sami prispevajo zraven.
Ko prideš prvič, misliš, da je tukaj vse urejeno ( kot v nemčiji) – delo, odnosi….V resnici pa je en sam kaos. Vse lepe besede, nasmehi so narejeni in niso iskreni. Če poveš nadrejenemu, da se ti godi slabo s strani kakšne sodelavke, obtožijo tebe in ti dajo občutek krivde. Skratka žalostno in bedno.
Nečloveški odnosi. Kar se tiče nadrejenih, je vse “kr neki”. Nimajo spoštovanja do ljudi. Tudi če si priden in marljiv te ne cenijo, dajo ti vedeti, da si zanje nepomemben. Na prvem mestu jim je “zajebancija” ljudi, potem pride delo.
Skratka, jaz sem zelo razočarana glede bsh. Znotraj je zelo slabo in kolikor sem slišala prihaja tudi do tožb, zaradi odnosov. Tisti na položajih ( ne vsi) mislijo , da so bogovi in da jim je dovoljeno vse. Žal je tako.
Resnično so tam zelo naduti ljudje. Leglo ljudi, ki se poznajo med sabo ,držijo skupaj in se podpirajo v slabih dejanjih. Počnejo vse kar jim paše, le znanja in olike nimajo. Pogodben delavec pa mora biti tiho, saj če kaj reče in se postavi zase, ga začnejo zasmehovati in še bolj zafrkavati.
Tako naduti so nekateri, da ne vidijo, da imajo pred seboj človeka, osebo. Nimajo vrednot in ne poznajo etike.Zanje je človek predmet, ki ga enostavno zamenjaš za drugega.
Je pa res, da ni vse tudi ni tako slabo. So tam tudi uredu ljudje. Jaz sem imel smolo glede sodelavcev. Je tam dosti ljudi, ki so super in so uredu, tako v proizvodnji kot višje. Plača je redna, vse urejeno tako kot treba, le malo majhna je tako kot povsod v drugih firmah.
Tako da kdor se ima možnost zaposliti v bsh, kar naj gre, ker je pa dosti drugih stvari lepo urejenih. In če imaš srečo, prideš lahko tudi tam med ljudi s katerimi imaš dobre odnose.
To ni res. Delal tam 8 let v kakovosti. Res je da je bolje ce si bol ponizn dokler ni stalne pogodbe ampak je delo in kader na nivoju. V proizvodnji mas izjeme…mojstre in preddelavke ki jih je cas povozil…ampak ena bol urejenih firm kar se preprecevanja mobbinga in zajebavanja s strani nadrejenih tice. Jutri pridem nazaj ce bi me mel.