Najdi forum

delo v Ameriki

Ja, se deloma strinjam z U….

Moje temperature so bile brez windchill faktorja in brez vpliva vlage. Je pa res, da gredo tudi v Ljubljani temperature temeljito pod niclo pozimi in temeljito preko 30C poleti…

Pred dvema tednoma sem bil tam in je bilo zelo neprijetno zaradi vlage, ki je poleg vrocine zgledala kot gosta megla… Pravili so, da je bilo 42C zaradi vpliva vlage… No, mislim, da ni bilo toliko. Severno americani tudi precej pretiravajo 😉

> zdravstveni poklici so tukaj zasciteni, da ne bi padla kvaliteta
> zdravstvenih uslug.

Klaus, to ni ravno tisti pravi razlog, zakaj so zasciteni. Zasciteni so iz istega razloga kot po celem svetu…da se v njih dobro zivi.
Lp,
Tommy

he, he, ja, res je Tommy…. Eno je uraden razlog, drugi pa dejanski 🙂

> Severnoamericani so deloholiki.

Prekleti jenkijevski lenuhi, ni cudno, da vam gre borza v ***. :-)) V Svici je obvezni delavnik 8.5 ur in se 0.5 za malico (zakonsko torej 9 ur). Tule obicajno delamo 9-10 ur.
Lp,
Tommy

Imate pa zato zakonsko prepovedano delo ob nedeljah 🙂

Klaus

1. Moje vprašanja so na vse teme.Torej kako nisem še čisto razumel kako poteka izbiranje ljudi za green card.Rad bi se preselil v ZDA in se zaposlil kot profesor oz. kot učitelj.Če dobiš torej green card in se hočeš zaposliti za profesorja oz. učitelja te enako obravnavajo kot domačine ali ne?

2.Če se hočeš v zda zaposliti kot policist ali vojak potem hitreje oz. takoj dobiš green card?
To sem slišal že od mnogih ljudi da to trdijo in zanima me če si še ti istega mnenja.To pa vprašam tudi zaradi tega ker je pri vojski in policiji ZDA dosta mehičanov.

3.Če imaš res veliko silo lahko vseeno nekako dobiš green card ? 😀

lep pozdrav!

lep pozdrav!
tudi sama imam eno vprašanje. Razmišljam o tem, da bi se preselila v kanado, k sorodnikom in se tam tudi zaposlila.Imam končano pripravništvo za zdravstvenega tehnika in me zanima, kakšen je proces, če grem tja in med tamkajšnjim bivanjem iščem zaposlitev. hvala

Ne vem, kako je s to delovno vizo v ZDA …

Ampak na dokumentarni oddaji Border Security USA oz obmejna straža ZDA, ki jo predvajajo zadnje čase na Discovery Channel, je velikokrat omenjeno, da nekdo hoče samo na dopust v zda za najmanj mesec dni, ali da gre k svojim kolegom na obisk … potem pa opazijo, da praktrično ta oseba ne gre na dopust ampak hoče ilegalno dobiti delo v ZDA.
V takih primerih dostikrat rečejo cariniki, če si pridobijo delovno vizo, jih bodo lahko brez težav spustili v ZDA.

Problem je, da je že “sanjsko” priti samo v ZDA, kaj še le, da bi tam začel živeti ali delati …

Sem pa videl en tak primer, da je neka ženska pobegnila z neke države, kjer je hud režim oz. se ne da mirno živeti v tej državi .. oseba je hotela nezakonito priti v ZDA. Ta je potem na carini vprašala, če jo spustijo živeti v ZDA, ker se doma dogaja pač to in ono … Carinika sta jo kljub temu, da ni imela ona oseba ničesar pri sebi, niti drugih oblek, pa sta odvzela samo njeno ime oz podatke in ji omogočila vstop v ZDA, ter rekla, naj ji bog pomaga …

Že v same ZDA je težko priti, še posebno, če si bil kdaj koli kaznovan za kakšno preprodajo droge, nasilstva, orožja itd … ob takem lahko samo sanjaš vstop v ZDA. Enkrat je rekel ta, ki govori v oddaji, da jih 95% zavrnejo na dan ..

Jaz si zelo želim delati v ZDA, pa ne ravno zaradi denarja … Zaradi mene bi lahko tam dobil isto plačo kot tu .. 600 dolarjev … bi že živel v prikolici, če bi bilo treba … ampak všeč mi je njihova kultura in narava in čim manj mesta, ker v mestih se zgodi 72% vseh umorov ter veliko nasilja in ropov.

Živel bi nekje, kjer ni veliko hiš okrog ipd … sanjsko pa … narisano naselje, kakršno vidimo po filmih, kjer so hišice ena ob drugi … mirna soteska …

—-

Koliko opažam s tega dokumentarca Border Security USA, če hočeš tam delati, ne rabiš sploh zelene kartice ampak samo delovni vizum… če se pač tistega dneva, ko ti delovni vizum poteče, ne prikažeš na letališču, pa … tam kazni niso mile …

Po navadi, kolikor vidim v tem dokumentarcu, so tujci najbolj na udaru … na primer … en velik prekršek narediš v zda .. na primer, ostaneš v zda, ko ti poteče vizum, se znajdeš v pretepu, nekoga hudo namerno raniš, ubiješ ali narediš karambol, kaj ukradeš, te takoj natirajo z ZDA in ti dajo doživljensko prepoved, da bi se še kdaj lahko (legalno) vrnil v ZDA + tega še prej odsediš v priporu/zaporu, če gre za kaj hujšega.

Mislim, da bi veliko lažje dobil službo, če bi šel vsaj enkrat po ZDA kot na dopust, da bi videl kako američani v resnici živijo, kakšen je tam sistem zaposlitve ipd, drugič bi že vedel kje iskati službo, kakšne firme vse obstajajo ipd …

Jaz imam sicer namen drugo leto iti v ZDA 2x … preko agencije … prvič samo po New York Cityu za 6 dni oz 7 dni … ampak tisti en dan skupaj je samo vožnje z letalom tja in nazaj… drugič pa od vzhoda do zahoda z avtobusom, kjer je cena 4.600 evrov z vsemi dodatki + še najmanj 1000 evrov za s sabo, ker nikoli ne veš kaj kupiti …
Denar sicer že šparam 4 leta, zdaj je čas, da se bom končno spravil. Potem prvič bi šel v juniju, naslednjič pa v avgustu in za 22 dni.

Takrat bom morda imel veliko bolj spoznati ameriko in videti kako se imajo kaj tam, kakšne so delovne navade ipd … mislim, da bi takrat veliko lažje prišel do zaposlitve tam.

Drugače je pa … kot sem že od veliko ljudi slišal … da pravijo, da vsi samo govorijo, da so ZDA zelo težko dosegljive, če jih že dosežeš, pa so še samo sanje, da ti uspe tam živeti in delati … v resnici pa je (kakor so ti priseljenci govorili) veliko veliko lažje … če baje dobiš dovoljenje za vstop v ZDA se ti vrata enako na veliko odprejo, kot v domovini …

a mal bos sel po Ameriki, pa bos spoznal, kako ljudje zivijo in potem bos kar nasel sluzbo?

kako bos pa prisel do vize? delovno vizo je zelo zelo tezko dobiti, pa tudi ce jo dobis, ni za stalno, ampak je casovno omejena, se pravi NI imigrantska, moras biti pa visoko izobrazen v nekem dolocenem podrocju, da imas sploh moznost. kar je pa glavno, je pa to, da moras imeti v zda sponzorja oziroma delodajalca, ki te sponzorira, sele nato lahko na ambasadi zaprosis za vizo.

ce zelis stalno delati v zda, moras biti pa legalni rezident zda oziroma imeti zeleno karto, do katere lahko prides preko poroke z drzavljanom zda, ali pa poskusis sreco na diversity visa lottery.

vse ostalno je nelegalno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close