Najdi forum

delo na nizozemskem

pozdrav!
zanima me, kako priti do dela na nizozemskem?
ima kdo kakšne izkušnje s tem, ali koga poznate, ki se je tja preselil in tam dela?

Živjo Ana !

Sam se še nisem preselil na Nizozemsko, imam pa znanca, ki dela tam in živi.
Za delo je odvisno kaj tvoja stroka je. Čeprav je res, da če si pripravljena poprijeti za delo ne boš dolgo brez njega. Največji problem je ker delovno vizo dobiš le 3 mesece, medtem ko pa bo Slovenija članica EU, viz ne bo treba imeti. Sicer pa ker je Nizozemska že tako gosto naseljena država in ko bomo prišli v EU, se bojim da bo tam odšla velika masa ljudi predvsem iz revnejših baltskih držav, ki bodo tudi postale članice, tako se lahko zaposlitvena možnost še zmanjša, v najhujšem primeru pa lahko Niz. celo zapre svoja vrata za tujce, tega me je najbolj strah.

Toliko za danes, če te še kaj zanima, morda vem če ne bom pa vprašal prijatelja ki živi tam.

LP, Pavle

Pozdravljena!
Sama sem bila tam 3 mesece na studentski izmenjavi, in sem preko ene nizozemske kolegice na “crno” delala v tovarni cokolade. Placali so zelo dobro. Vendar je bilo to preko zelo tezke veze. Imeli sva sreco!

kar se pa tice dela, moras vedeti, da je pred leti NL dokaj na siroko odprla svoje meje in da je tam gor, vsaj po mojem obcutku (govorim za Amsterdam) vec priseljencev, kot samih nizozemcev. Tezko je dobiti delo, verjemi, sploh, ce nisi njihov.

Imam kolegico, ki se je z niozemcem porocila (seveda iz ljubezni), imela je zagarantirano sluzbo in to zelo dobro, dobila je vsa potrebna priporocila, a kljub temu cakala leto in pol, da je lahko zacela delat. Se dobro, da tudi on dobro zasluzi, da sta imela od cesa zivet!!

Toliko o mojih izkusnjah!

Pa srecno!

Sara

Če je kdo zainteresiran za dolgoročno delo na montaži sprinkler avtomatskih gasilnih sistemov na Nizozemskem, naj mi javi. Pogoj je znanje angleščine ali nemščine in da je oseba državljan EU (stalna članica).
Iščem tudi varilce TIG, MIG, MAG z atestom, za isto firmo na Nizozemskem (enaki pogoji).
Plačila so lahko tedenska.
Več informacij preko telefona oz. osebno.
Lep pozdrav,
Jure
041441104

jure 1
Daj posreduj mail.
lp

New Report

Close