DELO NA LADJI
Zdravo!
Sem študentka etnologije in kulturne antropologije in v okviru raziskovalne naloge skupaj s kolegico pripravljava raziskavo na temo dela na ladji. Raziskava poteka v okviru skupne teme – delo (s poudarkom na čas ekonomske krize in z iskanjem možnostmi zaslužka ipd.).
Zanimajo naju individualne zgodbe; torej zgodbe posameznikov, ki so delali na ladji (ni pomembno kolikokrat in kje), ki se na delo v kratkem zopet odpravljajo itd. Zanima naju čimveč stvari o delu, ki so ga opravljali; od tega, kako so delo našli, kaj vse so morali storiti, preden so začeli delati, koliko ur na dan so delali, kdaj so imeli prosto, kakšne socialne vezi prinese takšno delo, kakšni so odnosi na ladji,… tudi anekdote z dela. Gre se za problematizacijo tega dela, za odkrivanje vseh vidikov, za probleme, s katerimi se zaposleni srečujejo itd. ali pa če problemov sploh ni.
Naj poudarim, da je najin sogovornica/sogovornik v raziskovalni nalogi lahko – če želi – omenjen kot anonimna oseba in njeni/njegovi osebni podatki ne bodo nikjer objavljeni, le v potrdilu za naju in mentorja, da sva z njo/njim res opravili pogovor (da ne gre za izmišljeno osebo).
Pogovori bi lahko potekali preko mailov, najbolje pa bi bilo, če v živo (midve oz. ena od naju pride na kraj srečanja v večja mesta; glede tega se prilagodiva sogovorcu), ali kako drugače; kot bi nam po dogovoru ustrezalo.
Vsakega, ki ima izkušnje z delom na ladji, lepo vabiva k pogovoru, ni noben bavbav, ter nama s tem pomagate osvetliti to temo
Kdorkoli bi želel sodelovati, naj piše na mail: [email protected].
Hvala!
Majch ti si iz Trbovelj jst sm pa iz Zagorja pa bi isto delala na ladji! si se kej zmenla? lohka se skupi kej zmenmo tud pa kake informacije zamenjamo al pa kr kol ce si za moj meil je [email protected] cao
Ja, sem šla, ampak je itak na koncu odpadlo prav zaradi snega! 😀 Greš zdaj 21. ?
Aha. Nisem vedela, da je odpadlo.
A zdaj bo 21.? Kje pa, spet City Hotel? 🙂
Če bo razgovor, itak da bom šla 🙂
Ja, v City hotelu. Sej to pa tko veš, da se moraš prijavit prej pri Heleni ane? 🙂 Ob 14:00 je drugače.
Lp
Aha. Sem se že prijavila takrat za prvi razgovor (če misliš na tisti obrazec).
Hvala za vse informacije 🙂
Lp
pozdravljena, pisem ti, ker se tudi jaz zanimam za delo na križarki. Imam nekaj vprašanj, zato me zanima ali bi mi lahko kaj več povedala o tem. Hvala že vnaprej .
Hej hej.
Mene pa zanimam kako dolgo moraš bit na ladji ?
In jezik neznam glih prfektno angleško ampak bi res delala na ladji, kot sobarica.
Vem, da je delo težko ampak probat ni greh. 🙂
Lp.
Zdravo!
Sva študentki etnologije in kulturne antropologije in v okviru raziskovalne naloge o delu pripravljava raziskavo o delu na ladjah. Ker to področje v antropologiji vsaj v Sloveniji ni tako raziskano, nama to predstavlja še dodaten izziv in bi potrebovali vsakršno pomoč 🙂
Zanimajo naju individualne zgodbe, torej zgodbe posameznikov, ki so delali na ladji; tistih, ki se tja prvič odpravljajo in tistih, ki so tam že delali in se tja vračajo. Zanima naju čim več dejstev o delu, ki so ga opravljali, od tega, kako so delo našli, do tega, kakšni so odnosi na ladji. Ker gre za individualne zgodbe, bova vključili tudi anekdote z dela. V raziskovalni nalogi se gre za problematizacijo dela na ladji ter za odkrivanje različnih vidikov tega dela. Na podlagi odgovorov bi lahko dobili neke skupne vzporednice, ki bi vodili najino raziskovanje.
Najin sogovornik/ica je v raziskovalni nalogi lahko omenjen/a kot anonimna oseba (ali z naključnim vzdevkom) in njegovi/njeni osebni podatki ne bodo nikjer omenjeni, razen v potrdilu za mentorja (da je jasno, da si oseb nisva izmislili).
Pogovori bi lahko potekali prek mailov, najbolje pa bi bilo, če v živo (midve se prilagodiva sogovorniku/ici).
Vsakega, ki ima izkušnje z delom na ladji, toplo vabiva k sodelovanju. Vaša pomoč nama bo pri raziskovanju zelo koristila.
Kdor je pripravljen sodelovati, naj piše na [email protected].
Hvala!
jz bi tud šel delat na ladjo hmm ko rad ŠRAUFAM ventile pa take fore bi se mi prileglo da bi kje na kaki ladji delal če je možno
[email protected] 040493854 LP
Sem slisal da Bela Linija Liverpool (whiteline ) isce posadko za potnisko ladjo Titanic.
Dodatna informacija ravno sprejeta po Morsejevi Codi da za delo na Titaniku naj se prijavijo samo tisti ki imajo skrge.
Spoštovani!
Sem mama sina, ki si zelo želi delati na ladji
Prosim, če lahko sporočite cel postopek kako priti na ladjo, kaj se zahteva, kaj delaš in koliko zaslužiš.
Ali se zahteva stopnja izobrazbe itd.
Sin je Turistični tehnik in ima še višjo šolo. Tudi jeziki mu ležijo.
Prosim za pomoč in vas lepo pozdravljam!
Moj email: [email protected]
hvala za prijaznost
Pozdravljeni,
želel bi se zaposlit na ladji, vendar me malo skrbi moje poznavanje tujih jezikov. ali je možno dobiti zaposlitev? angleščina ni tak problem, nemorme pa reči da jo obvladam v nulo.
prosim za odg!
Vtipkaj cruise ship jobs. Meni se je tole odprlo.
delo na ladji ali druzina, odlocitev je vasa
kado
Forum je zaprt za komentiranje.