Najdi forum

Moj brat razmišlja, da bi šel delat na ladjo. Prosim za vse, ki imate kakršnekoli izkušnje, da mi jih prosim zaupate. Na katero agencijo se obrniti, kakšno delo je mogoče dobiti …itd.Lahko mi pišete tudi na e-mail.

Draga Katarina,

Z delom na ladji je pribljižno takole. Najprej te na agenciji pumpajo, čez pribljižno pol leta (beri leto) pa mogoče prideš celo do dela. Oz. potrebno je znanje angleščine pa še kakšnega tujega jezika. Zelo pogosto potrebo imajo po gostincih, sobarice, croupiei, reševalci iz vode itd. Starost je tudi omejena, končana srednja šola.. No pol pa ti obljubljajo bajne zaslužke, ki jih na koncu tudi porabiš. To je:1200-1500 eurov. Ja, pa kaj pol, pol pa še letalska karta, da sploh prideš do ladje, vsi zdravstveni pregledi, ki si jih moraš plačati sam itd. Ta znesek je obljubljen pribljižno, to pa ni redna plača. Leta nazaj v markah je bila 2500 DEM. To oni računajo z napitnino v red. Najbolje zaslužijo sobarice, ker imajo zelo, zelo visoko napitnino-“mančo” rečemo mi. To je odvisno seveda od posameznice. Delaš pa tudi po 10 ur in več na dan ali noč. Sprejmejo te samo za 6 mesecev ali več. Ko si enkrat vpisan-zaposlen v tej agenciji te lahko tudi šetajo od ladje do ladje, tam, kjer imajo pač potrebo. Seveda pa so ladje zelo različne, oz.sam status ladje, pa tudi kje plujejo…Poznam fante, ki so delali, pa so domov prinesli kaj bore malo denarja. Bila je samo izkušnja, zabava, to je to. S tem se dan danes ne da več toliko zaslužiti kot nekoč. V primerjavi z mornarji govorim. Prijateljica, ki pa je delala kot prodajalka v Free-shop-u je bila zelo presenečena, ampak govori tekoče tri jezike, pa še pozna agencijo, tako, da je lahko sama izbirala čas dela in ladjo. Ta si je tudi upala neklaj prišparat, vsaj toliko dokler ni našla drugega dela v Sloveniji.
Tako agencijo imajo v Portorožu, Crouis-ferry.

Odvisno od dela, ce nisi ravno v duty free shopu al pa kaj bolj “fancy” je resnicno garasko. Je pa definitivno izkusnja!

New Report

Close