Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Delo bolničarke-negovalke-nujno!

Delo bolničarke-negovalke-nujno!

Kaj vse dela bolničarka,in kakšna stopnja je izobrazbe,ali 4.ali 3.?In kakšna je razlika med delom zdravstvenega tehnika in bolničarko?In kakšna je razlika v plači?Sem zdravstveni tehnik,sedaj so mi ponudili delo v Domu upokojencev kot bolničarki.

Bolničar- negovalec je 4 stopnja izobrazbe. Traja tri leta, delo obsega manj zahtevna dela v zdravstvu in soc. oskrbi. To lahko v praksi pomeni marsikaj (pogledati si moraš opis del in nalog za ta profil v domu. Najpogosteje higiensko oskrbo bolnika in njegove okolice, transport, serviranje hrane, hranjenje…
Seveda je razlika v od občutna.

ZDRAVO!

SAMA DELAM V DOMU UPOKOJENCEV KOT ZDR. TEHNIK. RES JE POGLEDATI SI MORAŠ OPIS DEL IN NALOG. V BISTVU IMA ZDR, TEHNIK VEČJO ODGOVORNOST IN MORA IMETI STROKOVNO ZNANJE. KAM PA BI ŠLA DELAT, ČE SMEM VPRAŠATI? V KATERI DOM?
PLAČA SE PA POZNA , SAJ GRE TO PO RAZREDIH IN KOLIČNIKIH. ZA PRIMERJAVO, BOLNIČARKA IMA 1.8 , ZDR. TEHNIK PA 2.30.

PIŠI ŠE ČE TE KAJ ZANIMA.

In koliko je potem bruto plača pri tehniku,tam so mi rekli da je bruto za bolničarja 130 000,00 sit,pa o količnih je bilo govora-bolničar pride na 2,47 tehnik pa na 3,52.Koliko je to v vsot,če morda veš,ali koliko je neto plača za tehnike in bolničarje?Delo bi bilo v Mb.

NE NIKOLI NE PRIDE KOLIČNIK TOLIKO, KER ŠE VIŠJA SESTRA NE PRIDE DLJE KOT NA 3.30. IN NI RES, DA IMA BOLNIČAR TOLIKO, KER IMA TEHNIK PONAVADI TOLIKO. TAKO JE V POGODBI.

Saša hvala za vse odgovore!Ali mi lahko zaupaš kje si ti zaposlena?No,jaz dela za bolničarja nisem sprejela,ker upam na boljše!

Se mi dozdeva, da si že večkrat iskala službo, tu na netu…in ponujala svojo pridnost in pripravljenost pomagati…
Velikokrat se zgodi, da se v službo vzame delavca z višjo izobrazbo, kot se zahteva za delo, ki se kasneje izkaže kot sposoben in priden delavec. Ko je prostor za tehnika pač…vzameš njega.

JA SEM ZAPOSLENA V NOVEM DOMU, V GORNJEM GRADU.

A VEŠ, JE PA RES KOT PRAVI “IME”, DA MORAŠ VČASIH PAČ SPREJETI TISTO, KAR SE TI PONUJA. TUDI MI IMAMO GOR TRI NEGOVALKE, KI PA BODO POČASI PRIŠLE ZA TEHNIKA. NAJ TI NEKAJ POVEM. JAZ SEM 4 LETA DELALA ZA TRAKOM V PROIZVODNJI, NA NORMO, KER PAČ NI BILO TAKRAT MOŽNOSTI ZA TEHNIKA, PA SEM ZDRŽALA IN SEDAJ IMAM SUPER SLUŽBO, IN SO SE MI URESNIČILE ŽELJE, DA DELAM Z LJUDMI.

ŽELIM TI , DA ČIMPREJ NAJDEŠ SLUŽBO, PA KAKRŠNAKOLI ŽE BO.

LP. SAŠA.

Saša se strinjam s tabo,da je včasih treba pač vzeti kar se ti ponuja.Ampak direktorica mi je povedala,da je tam zaposlenih 6 tehnikov ki delajo kat bolničarji.Zanimalo me je ali lahko napredujem-oziroma pridem kasneje na mesto tehnika.In mi je rekla da ima vseh šest pred mano prednost,če kateri od tehnikov gre stran.Tako da nevem če bi kdaj delala tam kot tehnik,ker tisti ko so tam zaposleni kot tehniki,sigurno nebodo šli stran,zagotovo pa jih nebo šlo stran vseh 6.Šolo sem težko opravila,saj sem že v srednji šoli rodila in vse sproti in redno naredila.Tako da si pošteno zaslužim 5.stopnjo,ter delo tehnika,če razumeš.Seveda pa zdaj delam razna dela-pomagam v ginek.ordinaciji,delam v tiskarni,ampak kljub vsemu iščem možnosti v zdravstvu.Hvala za vse informacije,tudi tebi veliko uspehov in zadovoljstva v službi!

Starostnik, ki pride zivet v dom mora pomenit usluzbencem da je to njegov dom, ker zivi in da potrebuje pomoc zdravstvene nege zaradi svoje kvalitete zivljenja to pa se ne pomeni da ga lahko zdravstveni delavec odtuji od druzine,prijateljev,sosedov.Ce mu ponudi pomoc pri hranjenju, jutranjem in vecernem umivanju in intimni negi, pomoc pri oblacenju in slacenju,
nocnemu pocitku. Blnicarka / negovalka se nebi smela pocutit manjvredno, ker nudi pomoc osebi ,ki je starejsa in bi te zivljenske aktivnosti , ki pripomorejo in ohranjajo zdravje in ker si je izbrala dom za svoje zivljenje, ker stem zeli se vedno ohranjat stike se pogovarjat komunicirat s svojimi najblizjimi,prijatlji in sosedi. Bolnicar in tehnik ne bi smela prihajat v konflikt zaradi razdelitev del in nalog ali zaradi plac, ker tako trpi samo stanovalec doma , dobi napacno sliko o zdravstveni negi in usluzbencih, ki jo izvajajo . Lahko si interpretira da mu skodujejo ali povzrocajo bolecino. Mislim da bi morala bolnicar in tehnik sodelovat pri izvajanju zdravstvene nege,upostevat staresinstvo to pomeni izkusnje starejse sestre in negovalke, za placo pa je treba posteno delat.

Poljasevic Jasna

delam kot bolničarka in zagotovo,prav zagotovo,vam upam zatrdit,da delo tehnika in bolničarja se krepko prepleta. glede plačila pa vem,da je nekje razlike od 0……….do ……200€ med bolničarjem in tehnikom….odvisno glede na količnik oz plačilni razred09876

Datum je že kar starejši.

Moj apripomba bi bila samo v tem če sploh imaš končano šolo. Ker če bi jo imela bi ti bila razlika kristalno jasna.

Po opravljenem strokovnem izpitu, kateri sledi 6 mesecev pripravništva – pa bi vedela vse kar sprašuješ.

Lep pozdrav a mi zna kdo povedati kako bi prišla iz trgovske šole na delo bolničarke,sicer že deset let delam v trgovini vendar bi rada se pozanimala če je kaka varianta za to delo,hvala.

Živjo. Pozanimaj se na zdravstveni šoli, če se kakšni predmeti iz trgovske priznajo na njihovi šoli, tako da potem narediš samo še tiste, ki se ne priznajo. Najbolje, da pokličeš na zdravstveno šolo in se pozanimaš kako pa kaj 🙂

lp

Pozdravljeni!

Kot bolničar sem zaposlena že 28 let, pogodbo imam za nedoločen čas, vendar nimam ustrezne izobrazbe.Zanima me ali lahko izgubim naziv bolničarja in ali me lahko tudi odpustijo?
Ali mi po tolikih letih lahko tudi prepovejo opravlanje delo bolničarja?

Hvala za odgovor ter lep pozdrav.

Pozdravljeni,
Zaposlila sem se kot bolničarka-negovalka v bolnišnici.Dela in naloge bolničarke so nega pacienta in priprava na posege.V popoldanski izmeni pa zahtevajo od nas čiščenje in samo čiščenje.Kako je z zakonodajo? Malo se mi zdi nesmiselno,da v popoldanski izmeni opravljam delo čistilke.

Hvala za odgovor

New Report

Close