delo bolničar-negovalec
Pozdravljeni,
Prebrala sem temo medicinske sestre- kolikšna plača in povedati moram, da to delo zelo občudujem in mi ,ki smo v drugih poklicih ne poznamo vseh odgovornosti. Jaz pa premišljujem o prekvalifikaciji bolničar-negovalec. Rada delam z ljudmi, doma imam babico, ki je občasno ob poslabšanju potrebna celotne pomoči previjanje, kopanje…To opravljam z veseljem le nekje imam težavo, kadar jo previjam, ko opravi veliko potrebo. To me moti, če bi negovala ljudi in bi opazili, da mi je pri tem neprijetno(slabo) to ne bi bilo dobro ne zanje ne zame. Ali mi lahko pove kdo, ki je ob takem delu imel težave ali se je navadil in kako si je pomagal.
Hvala za pomoč!
Pozdravljeni,
V tem času, kar sem prvič pisala sem naletela na mnenja, kako težko je delo v domovih starejših, zlasti z dementnimi. Pa se sprašujem, kdo sploh še opravlja to delo z veseljem in kdo ga bo, ko bomo jaz,ti , mi vsi …enkrat na tem ?
Te dni so informativni dnevi in mladi se odločajo za poklic tudi v zdravstvu. Zanima me kako razmišljajo ? Tisti, ki vztrajate pri delu v domovih ostarelih, napišite izkušnje.
Hvala vsem za trud.
Spoštovane ženske med. sest. bolničarke negovalke itd. Za vaše delo vam tako povem. Da to delo mora biti zeloooo cenjeno in vsa vam čast, da vse to zmorete in prenašate in kljub temu ste zlate duše. Nikoli nisem imela kakšen spor z zdravstvenimi delavci, ampak jih tako cenim, da tega ne morem z besedami vam opisati. Resnično tisto vašo PLAČO si zelooo in krvavo zaslužite ter bi morale imeti še večje plače kot jih imate. Vsem VAM dajam KAPO DOL….
Prisrčno vas pozdravljam:)))
rad delati z ljudmi ali delati nego v domu starejših je precejšna razlika.danes sem dežurna celodnevna se pravi nedelja od 7 zjutraj do 7 zvečer jutri je nov dan in gremo daje po deset dvanajst dni brez presledka vmes pa še nočna po deset ur za vse to dobim zahvalo zakaj pa moja mama ni danes dvignjena.tempo da te sune premočen in utrujen si že po jutranji negi pa te čaka še celo dopoldne.in kje je potem želja po delu z ljudmi . ne poznam nikogar ki rad briše riti oprostite pa jih to ni delo ki ga rad delaš to je delo ki ga opravljaš s srcem za človeka za dobrobit njim in vsem ki karkoli lahko pripomoreš.
Bom pa še jaz povedala kakšno je delo negovalke, negovalka je moja prijateljica. Jaz nisem in nikoli nebi bila…
1) Nega starostnika: menjava plenic, brisanje umazane riti od blata in urina, dajanje svečke v anus, s prstmi iz anusa jemanje blata, ker ne more starostnik iti normalno na blato. Kopanje, britje, striženje las, striženje nohtov…
2) Čiščenje, menjanje rjuh (od blata, bruhanja, urina) hranjenje..delo negovalke je zelo težko.
– FIZIČNO (dvigovanje ne-pokretnih starostnikov. Lahko imajo 80kg, 100kg).
– PSIHIČNO: nič se jim ne da dopovedat, še posebno, če je kakšna demenca, starostniki poleg tega pljuvajo, brcajo, praskajo, tepejo negovalke. Zmerjajo, že tako, ali tako je težko fizično se nekateri še upirajo, da je nega še težja.
– UMAZANO (sem že omenila: menjava plenic).
Izpostavljene so zelo veliko okužbam npr: virusi, gripe…
3) Dela se praznike, vikende in nočne. Delaš lahko po 10 dni in več, brez 1 dneva prostega.
In to za samo 16.plačilni razred oz 790 bruto plače. Ena negovalka z prazničnimi, nedeljskimi, nočnimi za cel mesec dobi cca 700€ – 750€ plače
delam kot negovalka, delo sem sprejela zaradi nuje. delo je zelo težko in zelo slabo plačano. če bi imela možnost bi šla takoj delat drugam, tudi kot čistilka ali v tovarno.
sem delala v tovarni, pač izgubila sem delo, ker je šla firma v stečaj. tam sem bila utrujena fizično, ampak sem se za vikende vsaj malo lahko spočila.
zdaj ko delam,kot negovalka sem utrujena fizično, psihično, težave imam s hrbtom, nimam časa da bi se odpočila, saj se dela tudi po 10, 12 dni brez enega dneva prostega.
oskrbovanci grdo delajo z nami,da ne omenim nekaterih njihovih svojcev.