Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija delni regres

delni regres

Pozdrav iz sončnih štajerskih goric! Sem se ravno vrnil od obiska pri osebni zdravnici in po glavi se mi vozljajo mešani občutki. Izvedel za izvid RTG-ja po drugem ciklusu R-ACVBP, ki pravi, da gre za delni regres. Širina mediastinuma je še zmeraj 7 cm, pred začetkom terapije v juliju pa naj bi “zajedalec” bil premera 13 cm. Nisem ravno prepričan, če lahko sledeč rezulata štejem kot uspeh, skratka, sem zmeden,…. nič, pozdrav vsem, marko

Veš, limfom se topi po delčkih, včasih več, včasih manj… glavno pa je, da se topi!!! Resnici na ljubo, pa se je tvoj limfomček zmanjšal na nekaj manj kot za polovico! Jupi!
Če je zdravnica uporabila izraz “delni regres”, je mogoče da je pričakovala da bo terapija stopila večji del. Koliko terapij pa še imaš? Si bolj na začetku?
Lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Zdravo Petra!! Rentgen sem opravil po drugem ciklusu Kt, predvidenih pa je šest plus obsevanja. O izvidu še nisem govoril z Dr. Jezerškovo, ker je bila pri ta zadnjem obisku na H1 na dopustu, osebna zdravnica v Mb pa ni bila nič preveč navdušena, vsaj tako se mi je zdelo. Sicer pa, jupi, kot praviš ti, pa bo ga naslednjič še manj al pa še boljši nič, niente, nada!!Salam iz goric, marko

Marko,

kako je z regresom ti bo znala najbolje razložiti dr. Jezerškova. Mogoče se ti je samo zdelo, da je reakcija zdravnice bila takšna. Sicer pa nič se ne sekiraj, počakaj onkologinjo.

Samo, da se vragec topi…. naslednji rtg 4 cm ali pa še manj… potem pa novim zmagam naproti.
lp iz centra mb (a si ti spet v knjižnici ali deskaš doma?),petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

O, Petra iz Mb, res, bom počakal Jezerškovo, pa tudi deskam že lahko doma. Sicer pa sem vsak dan tudi v Univerzitetni, ker sem v zaključnih pripravah z diplomo. če ste na pohodu mimo učnega hrama, pa kar rufnite za kak kofi, častim! 031343375
thanks in lp iz kunigunde, marko

kofetek bi mi prav prišel… se lahko priporočam za jutri?
lp, p.

ej, komot, bom zelo vesel. sicer pa bom v knjižnici nekje do dveh ali treh popoldan. se čujemo in vidimo, good night, marko

Hej, ti, geograf, pa a bi ti rad videl, da bi bila po 2 ciulusih že nula, hehe? Potem ti ne bi predpisali 6 dozic!!! 🙂

Tudi pri meni je pisalo po prvi vmesni kontroli (po 2. ciklusu), da gre za parcialno remisijo – če se prav spomnim izraza…. (skratka delni odgovor). Velikosti se ne spomnim več točno, ampak tako nekako kot pri tebi. Skoraj pol manjši je bil. Mediastinum imam pa še vedno malo povečan, kjub temu, da sem zdrava.

Skratka, ti poslušaj dr. Jezerškovo, ki je edini strokovnjak (poleg še dveh krasnih limfomskih onkologinj), ki lahko najbolj pravilno komentira izvide. Kar se mene tiče in mojih izkušenj, je tvoj delni odgovor na zdravljenje čisto dober in gre po planu. Po 6. dozi boš že ok. Brez skrbi. dobil boš verjetno vseeno še 17-18 obsevanj za vsak slučaj. In čisto lahko se zgodi, da bo po končanem zdravljenju ostalo še kaj “mrtvega ostanka” tumorja, ki pa ne moti življenja in z njim lahko doživiš tudi 100 let, heheheh.

Pa še to…. splošni zdravniki v veliki večini niso ravno strokovnjaki na področju limfomov!

Drži se! Kungota rula!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Serbus Kristina!! Ravno prebral prispevek v prilogi Dnevnika, kaj naj rečem, carica si. Taksnih kot si ti si lahko samo želimo, in zmeraj več nas bo, ki nas ta vražičji maligni “sostanovalec” ne bo vrgel iz tira, al še kam drugam.

Sicer za ta svojga kojona, kot mu pravim jaz, nisem pričakoval, da bo čist mrknil, ampak 7 centi, tolk mu pa tud nisem želel. Ampak, no worry, še tri dozice pijače, pa bo ziher šel adijo.

Glede Zgornje Kungote pa sledeče. Sliši se eksotično (po svetnici Kunigundi), vendar je prav fletno, kot bi rekel kdo iz vašega konca. Če ne verjameš, se boš pa morala prepričati na lastne oči. Drugač pa ste zmeraj vabljeni na toti naš konec, sploh jesen v goricah je lahko zelo zanimiva.
Nič, drži se, in novim zmagam naproti!!
Marko

Pozdravlje!

Geograf, tudi jaz sem z tega konca , no bolj proti Šentilju. Ravno sem končala z KT in nimam popolne o , nekaj je ostalo so pa mrtve. Zacela sem z 11 centi in pristala na 2. Pri meni je delna remisija pomenila, da je terapija učinkovita.

lp dan

Pozdravljeni!

Je uspeh, ker 13 cm ni bil samo tumor, ampak širina celotnega mediastinuma, tako, da je 7 cm najmanj delni odgovor, morda že celo popoln. Od konstitucije je odvisna širina mediastinuma in lahko je 7 cm že praktično normalna. Bolj natančna ocena bo na koncu kemoterapije s CT-jem.

LP Jezeršek

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close