Najdi forum

deljeno skrbništvo in preživnina

Berem berem. Se aktualno. Zanimivo tole. Katerega leta pa je bilo to. Kakor sem do sedaj izvedel to ni vec mozno. Izvedel sem recimo, da banka za otroka drugace obravnava otroka in njegov racun… za solo so mi pa vsi rekli, da ne more zamenjat brez dogovora. In ja, se pogovarjava, samo dogajajo se cudne stvari… otroc so pa vec in vec pr men…[/quote]

Tole boldano… to pomeni samo to, da jim je pri tebi bolje. Sklepam, da zato, ker si stabilna osebnost in to je pri otrokih ključno.

Life is tough, but is tougher if you're stupid.

Midva imava deljeno skrbnistvo, otroci so pol pol, imam visji dohodek in deliva stroske jaz 2/3, oce 1/3, v praksi drug drugemo nic ne nakazujeva ampak placujem poloznice za enega otroka, za drugega on, naslednje leto obrneva, razliko o visini prispevka prezivnine “poravnam” tako, da krijem tudi za drugega otroka poloznico za solo in kosilo. Obleke in vse kar sicer potrebujeta, kupujeva oba.
Za vpis/ prepis sole nisem mogla sama, so zeleli ocetovo mnenje, prav tako ob menjavi stalnega prebivalisca. Pri njem imajo stalno, pri meni zacasno prebivalsice, jaz imam osebne izkaznice, on potne liste. Dohodnino dava vsak za 6 mesecev. Do otr dodatka nisem upravicena, ne vem pa, ce da vlogo on, mislim, da ne.

spremenjene okoliscine.. nnajbrz zelja otroka, ko je vecji, ce je v praksi vec pri tebi, ce se spremeni bilavisce tebe ali drugega partnerja, ce gre otrok drugam v solo in je zaradi nastanitve drugace, sprememba dohodka…

Lp

Se samo javim… se dogaja. Nekako po planih, toda vidim, da niso poravnane poloznice, kupujem zadeve otrokom kljub prezivnini, nekaj izvensolskih akrivnosti so prekinili… na sodisce oddamo dokumente v naslednjih dneh… potem pa cakanje, da nas/me sodisce poklice. Bilo nekaj last second premozenskih sprememb v korist otrok kjer se oba strinjava… notar mimo.
Koncno mnenje bo na sodiscu, ko boodo oba vprasali ali se strinjava s soglasjem…Pa se csd bodo vprasali. takrat ne vem kaj bom rekel… odvisno kako se bo odvijalo v naslednjih tednih / mesecih… bo pa to salta mortale glede na stanje, ki se dogaja otrokom… ce bo lepo bo pa vse ok… cakam in oblikujem mnenje.

Pozdravljeni s partnerko sva že skoraj 3leta ločena.Imava 2 otroka in deljeno skrbništva.Ob ločitvi sem jaz bil breposlen in se sem samo da sedaj se borim za invalidnost.Z lepimi besedami inlažmi me je prepričala da se odrecem preživnine.To sva pri notarju o verila.Na sodiscu nism nc omenjal njene nezvestbe kar je bilo razlog za ločitev.In sedaj sta otroka več pri meni kot njej.Odločil sem se da ji prepustim skrbništva ker pa sem breposlen in se borim za komisijo kako se določi višina prezivnine sej ne delam in komaj zase poskrbim. Zaradi mojega stanja ne morem delati in nemorem več za otroka skrbeti. Rad bi šel in poskrbel za svoje zdravje. A se bojim prezivnine.Zdej, js sm se je odreku tedaj sam ona se pa nebo .kas ne možnosti mam.hvala

Obstajajo tehtni razlogi zakaj konju rečejo “Konj”…. 🙂
Preživnina ni nekaj ‘zacementiranega’ in se lahko vedno spremeni.
Tudi če si se ji odrekel imaš vso pravico na sodišču zahtevati spremembo pogojev glede na
novonastale okoliščine. To bi ti rekel vsak advokat.
Prav tako, kot nezaposlen, imaš pravico na brezplačno pravno pomoč.
Izkoristi jo.
In srečno ‘galopiranje’ naprej …. 🙂

Slabe, zelo slabe. Za rešit problem boš rabil dobrega odvetnika, če nimaš denarja zanj, boš težko rešil problem…edino če naštudiraš zakon in primere, ki so tvojemu podobni. Preživnini za otroka pa se ne boš mogel izogniti. Tu ne gre za njeno preživnino!
Če se ne boš zmigal in kljub svojim težavam ne boš zaslužil dovolj, te čaka životarjenje in revščina. Želim ti vso srečo.

Očitno si se odrekel preživnini zase. To je zdaj mimo, tako si se odločil, zgodba je končana. Pika.

Ampak na ta račun ne moreš pričakovat, da ti ne bo treba vzdrževat otrok. Sicer pa, iz česa si jih vzdrževal zdaj? Saj sta vendar morala jesti, nekje sta morala spati in pisati naloge, kdo je plačeval položnice za njiju, kdo ju je oblačil?
Pri določanju preživnine se upošteva tudi finančni status in premoženje. Torej če imaš premoženje, ki bi ti lahko pomenilo vir prihodkov (na primer hišo, v kateri živiš sam in bi jo lahko v bistvu oddajal), sodišče to upošteva.
Predlagam ti, da pošteno razmisliš, kje imaš kako rezervo (veliko stanovanje, novejši avto, prihranki) in skušaš po najboljših močeh še naprej skrbeti za otroka.
Že tri leta in še prej si brez službe … lepo te prosim no. Nekaj moraš scimprati, že zaradi sebe.

New Report

Close