Najdi forum

Pozdravljeni!

S fantom sva skupaj kupila avtomobil, ki je sedaj pisan na njegov ime. Rada bi dokumentirala, da sem polovico denarja prispevala tudi sama, saj v primeru nesreče/razhoda lahko ostanem brez vsega. Prosim za nasvet, na koga se je potrebno obrniti. Ali lahko dokument napiševa doma in bo veljaven brez notarjevega podpisa? Hvala za odgovor.

m-m-m:

Dokument bo v morebitnem dokaznem postopku vsekakor veljaven, čeprav gre za sui generis – neformalno podpisano potrdilo. Zaradi večje verodostojnosti (da bi fant v pravdi ne mogel izpodbijati podpisa na njem) pa je le priporočljivo, da le-tega overita. Na upravni enoti je ceneje.

Prosim za idejo. sicer eno že imam pa vseeno. Več glav skupaj več ve.
Z možem se ločujeva. Kupljeno imava nepremičnino, ki pa je še vedno pod hipoteko jaz pa sem porok. Rada bi na čimbolj človeški način rešila delitev, ob enem pa bi se rada rešila poroštva. Naj omenim sa sem se odselila iz stanovanja, možu je trenutno vse ostalo v stanovanju.
Hvala za odgovor

Z možem sva šla narazen. Jaz sem se odselila. Njemu je trenutno ostalo vse. Postopek za ločitev bom vlagala jez. Problem je nastal pri delitvi premoženja. Ker se nisva strinjala o delitvi, ker me ne želi izplačati, je dal vlogo za osebni stečaj. Ne vem na podlagi česa mu je to ospelo. Zanima me kaj to pomeni za mene in kaj mi je narediti.
Hvala

Ojla Prlečka, kako je šlo… imaš kakšne drugačne informacije sedaj po obravnavi??

ampak sklepam,da to pomeni,d a gre on v osebni stečaj zato,da se bo iz njegovega dela premoženja poplačalo njegove dolgove, ki verjetno to premoženje presegajo (drugače se v tak stečaj sploh ne splača it). Tko da naj se on lepo odseli iz svoje-skupne nepremičnine, ti pa boš po realni ceni al pa celo pod ceno na dražbi kupila njegovo polovico. Kot lastnica druge polovice boš imela vsekskor prednost pri nakupu. Vseeno svetujem posvet s pravniki strokovnjaki za te stečaje.

Zdravo
Sem v ločitvenem postopku. Poročil sem se pred pol leta. Pred kratkim pa je žena podala predlog za ločitev,na katerega imam čas 1 mesec da se pritožim. Ker me je žena finančno izkoristila in zato praktično nimam nobenih dokazov ( dajal sem ji denar za skupno gospodinjstvo 300 evrov na mesec,kupoval hrano in obleke (skoraj vedno na njeno trgovinsko kartico ker zbira neke točke…),skrbel za njen avto,otroke,v glavnem porabil sem celo plačo…..),plačal celo poroko,poročno potovanje,dopust,me zanima kakšne imam možnosti za povrnitev vseh stroškov ki mi jih je povzročila?
Živim v njenem stanovanju iz katerega se moram izseliti,žena ima še 2 otroka s prejšnjim partnerjem.
Očitno se je z mano poročila ker je videla da imam še nekaj denarja,ona pa je bila takrat finančno zelo na tleh,ima namreč kredit za stanovanje,kredit za nakup pohištva,minus na karticah (okoli 3000 evrov), sedaj je našla novo žrtev in zahteva da se izselim.
Z ženo sva oba zaposlena,s tem da sem jaz že leto dni na bolniški.
Kakšne so moje možnosti za povrnitev stroškov ki sem jih imel z njo,kako je glede izselitve iz njenega stanovanja?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem

Pozdravljeni!

Z možem sva uradno ločena 4 leta. Ker je takrtat, ko sva se ločila pri meni še živel enden od otrok se je moj bibši odločil da noče nič od stanovanja, ki sva ga kupila v zakonski zvezi. Stanovanje je napisano na mene. Zdaj ko se je še zadnji otrok odselil on želi dobiti delež od stanovanja. Ali lahko on sploh kaj zahteva po tolikih letih? Prav tako on v teh letih zakon ni nevem kaj vlagal v stanovanje ter sploh nima nobenega potrdila da je sploh kaj vlagal. Preden sva kupila to zdajšnje stanovanje sva 5 let skupaj živela pri negovih starših. Jaz sem bila tam tudi prijavljena. Ali lahko jaz zahtevam tudi kaj od tam?

Hvala za odgovor.

pa sta sploh dala na sodišče predlog za delitev premoženja? Mislim, da ima pet let čas, da zahteva svojo polovico stanovanja, če sta stanovanje pridobila v času trajanja zakonske zveze. To da sta 5 let vedrila pri njegovih tebi ne daje nobene materialne pravice.
nima se smisla preveč kregat, najbolje, da ga izplačaš ali pa stanovanje prodata in data denar na pol.

Pozdravljeni,

z možem sva v zakonu 30 let in imava odraslega otroka, ki je še doma. Kupila sva stanovanje v katemem živimo že 10 let. Kredit za stanovanje in stanovanjske stroške sem odplačevala jaz – on je bil večino časa brezposelen. Sedaj ima drugo in se bojim, da bi hotel polovico satnovanja. Stanovanje je pisano name. Zanima me, če lahko nepremičnino prepišem na dotoka (darilna pogodba) in ali se s tem zaščitim. Za odgovor bi vam bila res zelo hvaležna.

Pozdravljeni!

S partnerjem živiva skupaj že 8 let in imava 2 otroka (3 in 5 let). Živimo v hiši mojega partnerja, kjer se opravlja tudi dejavnost (oddajanje app), partner je 5 let doma in skrbi za hišo, sama pa sem lansko leto jeseni začela delati za pol. del čas (pred tem sem bila gospodinja doma). Dejavnost je bila v hiši že ko sem se preselila, službe nisem imela, saj sva bila oba doma in nisva poročena. Ali mi sploh kaj pripada ob razvezi?

Polovica skupnih vlaganj – verjetno sta kupila kaj opreme za stanovanje, avto ali karkoli drugega večje vrednosti.

Lahko sicer poskusiš, vendar je takšno pogodbo mogoče izpodbijati – če jo je sploh mogoče izpeljati brez vednosti bivšega moža (kajti tudi če ni ZK lastnik, je pol stanovanja vseeno njegovega, saj je bilo pridobljeno v času zakonske zveze).

Pozdravljeni
Zivim v ocetovi hisi z zeno in dvema solo obveznima otrokoma ze 20 let
Oce in mama zivita v loceni hisi.
Oce je sedaj brez maminega potrdila to hiso napisal sestri in ta zahteva da se izselimo.
Ali imam kakrsno koli pravno podlago da izpodbijamo to kar je oce naredil?

hvala za odgovor

Pozdrav,
imam vprašanje glede delitve premoženja. Z možem se ločujeva po dveh letih zakona. V zakon je prišel brez vsega, stanovanje in vse v njem je moje že od prej, v zakonu pa sem kupila avto, katerega mi mesečno trgajo pri plači. Mož, razen dela na črno, ni prispeval za avto nič, saj je bil tudi polog moj prejšnji avto. Sedaj zahteva od mene avto, češ, da mi prepušča vse ostalo ( kar tako ali tako ni imel). Koliko je realna njegova zahteva in kaj lahko storim glede na to, da mi je avto že odpeljal?

Avto ti je torej ukradel? Prijaviš krajo, saj vendar ne moreš vedeti, da ga je odpeljal kmalu bivši mož.

Drugače pa se pusti tožiti za tisto, kar mu po njegovem pripada, pa bo videl, ali bo kaj tudi dobil. Avto je na tvoje ime, stanovanje tudi, plače ni imel, ti pa, torej …

lep dan,,, poročen…..komu gre hiša kupo sem jast aldič! gvala

Pozdravljeni!

Zanima me torej, če kupim stanovanje in se k meni preseli partnerka s katiro bova imela otroka, se kasneje poročila ter živela skupaj v mojem stanovanju in če sem prav razumel, če bi kasneje prišlo do ločitve bi njej pripadalo polovico mojega stanovanja, avta,…?
Rad bi se prepričal, če je temu tako.

Hvala za odgovor

Mogoče ja, mogoče ne. Težko rečt takole, kot si ti predstavil problem. Če sta že v zvezi in je ona noseča, bi verjetno to lahko že kvalificirali kot zunajzak. skupnost. Torej bo stanovanje kupljeno v zvezi. Če imaš pa dobrega odvetnika, bo to seveda uspešno zanikal …
Kaj boš pa zdaj? Jo pustil že takoj jutri, da ne bo nekoč morda, če bo tako naneslo, dobila pol stanovanja in avta?

Deli se skupno premoženje, ki ga ustvarita z delom v času zveze oz. zakona. Se pravi, da se premoženje, ki ga podedujete, dobite kot darilo ali ga imate še pred začetkom zveze ne deli, ampak ostane Vam.

New Report

Close