Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Delirium Tremens

Delirium Tremens

Prosim, če mi svetujete

Oče ki je star 62 let in je alkoholik večkrat po prekinitvi pitja alkohola doživlja Delirium tremens. Vidi nekakšne stvari ki jih mi ne. Zdravnica mu je že večkrat predpisala Apaurin in me zanima ali mu ga lahko damo v teh ˝njegovih trenutkih˝? Ali mu apaurin ublaži halucinacije.
NA ZDRAVLJENJE PA NOČE

Prosim za odgovor

Spoštovani!

Lahko mu daste, vendar to samo nekoliko pomiri nemir. Veliko bolej bi mu pomagal distraneurin ali kakšne natipsihotik (npr. haloperidol).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najprej hvala za vaš odgovor
Zanima me pa še po kolikšnem času od zadnjega popitega alkohola mu pa lahko damo kakšno zdravilo kot ste napisali, da b mu s tem že na začetku olajšali haucinacije in nebi prišlo do kakšnih komplikacij alkohol/pomirjevala?

Vam pa lep pozdrav dr. Janko Kersnik

Spoštovani!

Distraneurein ali antipsihotik lahko daste ne glede na popit alkohol, vendar praviloma v alkoholiziranem stanju ni delirija. Če je gre za drugačno obliko, oz. za akutni lakoholni opoj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni
Delirij se mu pojavi kadar je tako telesno izčrpan da izbljuva vso popito tekočino (jedel že ni skoraj en teden) in potem ko bi rad sam prekinil s popivanjem se pa pričnejo njegove halucinacije (vidi premikajoče predmete, sliši nekakšne glasove ki mu grozijo) ali bi bilo zdravilo Haldol v kombinaciji s apaurinom primerno za takšne primere. Smo mu predlagali zdravljenje vendar ga odklanja in pri tem smo nemočni, vendar bi mu radi pomagali

Spoštovani!

Haldol je primeren, še boljši distraneurin, ali pa vse tri. Če je močno opit, ne smete dati apaurina.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala dr. Janko Kersnik
Kakšnia je najbolj primerna doza Haldola in Apaurina v takšnem hudem primeru? Zelo se poti in ima dlani zelo rdeče. Tudi po licu je ves rdeč? Ali mora popiti veliko tekočine (čaja, vode, radenske)? Urinira zelo malo (gre samo enkrat dnevno na wc in pravi da je urin zelo temen? V kolikšnem času se to stanje umiri, ker nas zelo skrbi in mora vedno nekdo biti pri njemu ker se bojimo da nebi storil samomora, ker je to že enkrat namignil

Lep pozdrav od Amadeje in hvala za odgovor

Amadeja, očeta takoj pošljite k zdravniku ali zdravnika pokličite na dom. Rdeče dlani in temen urin je znak da ima verjetno že cirozo jeter. Čudno da ste tako dolgo odlašali.

Spoštovani!

Ne obremenjujte jih še bolj. Vse to vedo. Oče pa je polnoleten.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Končno smo ga prepričali da je šel do zdravnice, ki mu je predpisala
Risset 4mg in Apaurin 5mg
Zanima me ali mu bo ta kombinacija preprečila delirij in pomagala da vsaj za en čas brez halucinacij reši alkohola?

hvala za odgovor

Spoštovani!

Po pirčakovanjih naj bi, sicer bo treba dvigniti odmerek zdravil, ali jih dopolniti še s katerim drugim. To se vidi sproti. Vnaprej ni mogoče reči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close