del klopa ostal v koži
Na glavico našega malega (skoraj že na vrati) se je pripopal klop. Večino smo ga odstranili, majhna pikica pa je ostala noter. Težava je v tem, da je na lasišču in ker ima mali ful tankcene in goste laske, je nemogoče povleči pinceto, ne da bi ga pocukal. Mali je sicer zelo potrpežljiv, ampak ko ga ene dvakrat fajn pocuka, ne drži več glave pri miru.
Kaj naj naredimo? A tudi v tem primeru lahko namažemo z oljem, bo šlo ven? Pojma nimam, kako rešit zadevo, najraje bi ga na urgenco peljala, samo ne vem, kaj sploh lahko tam storijo?
Hvala za nasvete!
vem, da dobivamo zelo različna navodila glede odstranjevanja klopov (kar me zelo jezi: enkrat pravijo, da ga je treba namazat z oljem, drugič to strogo prepovedujejo…), lahko ti pa povem našo izkušnjo izpred petih let. mala je imela prav tako v lasišču ogromnega klopa in nam je glavica ostala noter.
šli smo k zdravnici, ki nas je najprej nadrla, potem pa povedala, da ni nič narobe, če glavica ostane. važno je, da telo daš ven.
no, potem se je ta glavica enostavno posušila in odpadla.
ja nekdo reče tako, nekdo tako, celo stroka si ni enotna, pa vendar zakaj mazat z oljem, ni potrebe, ker se baje klop ne zaduši in res nič ne pomaga, da bi ga zaradi tega lažje dobil ven, kajti glavica, njegov rilček je kot neka žagica in ko ta žagica leze v kožo je notri in če ga želiš izdreti se ta žagica spremeni v obratno smer in zato zavira pot ven in ga je tako težko dobiti ven. priporočajo v obratni mseri urinega kazalca malo zavrteti in povleči ven, pa tudi ne gre vedno lepo. Mi pustimo lepo pri miru, če kaj slučajno ostane notri, opazujemo, namažemo mal z alkoholom in res se naredi hrastica in tujek-glavica odpade ven, kajti če je klop okužen, je tako ali tako če je glava zunaj ali ne, le opazovati je potrebno in potem reagirati na slučaj spremembe na koži. Še vedno sem najlažje dobila klopa ven, da sem ga z svojimi nohti dobro prijela in na hitro cuknila ven, vse ostale teorije so ratale ali ne.