Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Deklica stara 15 mesecev se ne hodi samostojno

Deklica stara 15 mesecev se ne hodi samostojno

Spostovani,

Ali me mora skrbeti ker puncka stara 15 mesecev se ni naredila samostojnih korakov. Sicer je zelo zivahna, vesela in gibalno spretna deklica. Mejnike je lepo dosegala, se vec..kobacati je zacela zelo hitro (pred 6.mesecem). Sedaj pa kobaca ze skoraj 10 mesecev, saj noce hoditi. Ob opori se suvereno dviguje in hodi ob opori. Tudi pleza po kavcu in stopnicah. Brez opore pa ne hodi in ko jo z igracko hocemo spodbuditi, ne zeli.

Imate kaksno idejo zakaj bi bilo tako? Sicer je zelo radovedna in oponasa vecino stvari ki jih pokazemo..tudi gibalno. Le hoje ne.

Imate kaksen nasvet kako spodbuditi hojo?

Hvala.

Otrok bo shodil, ko bo dovolj spreten za to in se bo odločila, da gre. Ker opisujete povsem normalne gibalne razvojne mejnike, ni skrbi. Slovenski otroci shodijo nekako do 18. meseca starosti.

Pred 20 ali več leti so otroci resda shodili bolj zgodaj, vendar zaradi napačnega vzpodbujanje in so bili v to skorajda prisiljeni. Sedaj, ko jih popolnoma pustimo lastnemu ritmu (če je pravilen), shodijo malce kasneje, vendar kvalitetno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close