Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Dekleta, kaksne izkusnje imate s povecanjem prsi?

Dekleta, kaksne izkusnje imate s povecanjem prsi?

Pozdravljeni!

Ze dolgo casa razmisljam, da si dam povecati prsi. In to bom storila do konca leta 2004, ko se iz tujine vrnem nazaj domov. Pa vendarle, pred koncno odlocitvijo zelim zbrati cimvec informacij, se dodobra pozanimati o celotni zadevi ter konec koncev, tudi slisati mnenja in morebitne kritike deklet, ki so ze prestale operacijo in implantante “nosijo” ze nekaj casa.

Zatorej:

1. Vljudno naprosam Dr. Leskovska, da posreduje moje vprasanje naprej v svojo rubriko!

2. Naprosam dekleta, da se javijo in pokomentirajo:
– kaksne so njihove lastne izkusnje (pozitivne in morebitne negativne)
– zadovoljstvo z izbranim zdravnikom, ki je opravil poseg
– ali je operacija boleca
– in podobno…

Verjamem, da cimvec informacij bomo imele, tem lazje se bomo dokoncno odlocile!

Hvala za pomoc meni in pa vsem tistih dekletom, ki bi zelela slisati se kaj vec od deklet, ki so poseg ze opravile.

Suzana

do sedaj je bilo že dovolj tega napisano, preberi stare poste.

Torej: fino je ker imaš večje, ampak naravne so vsekakor lepše.
Mene moti, ker so trde na otip, ampak glede na prejšnje stanje sem super zadovoljna. Z samo operacijo nisem imela nobenih problemov, operirala me je Barbara Čokl. Res ene 14 dni malo boli, ampak to je zelo majhna cena, če se rešiš kompleksa, ki te je spremljal leta, a ne?
Veliko sreče.
P.S.: ne vem zakaj, ampak nimam preveč zaupanja v zdravnike na KC, poleg tega pa ti obvezno na pregled privlečejo še eno hordo študentov, kar se mi zdi čist grozn pri takih osebnih zadevah. Nekako si samo številka pri njih, v privatnih klinikah pa si kot v hotelu in odnos je čisto drug.

Draga Keli,

res ti hvala, da si se oglasila. Koliko casa pa je ze minilo od tvoje operacije? Baje, da so nekaj prvih mesecev prsi bolj trde in da scasoma pridobivajo na mehkobi…

Hvala in nadvse lep dan se naprej, tukaj na jugu Nizozemske je ze pravo poletje!

Suzana

Ja, keli, kje pa misliš, da se je dr.Barbara Čokl “učila” svojega znanja, če ne prav na KC.Če te je operirala dr.Čoklova od kod potem tvoja trditev, da v KC zdravniki “privlečejo hordo” študentov?Pred leti je v tej “hordi študentov” bila tudi današnja dr.Čoklova. Mislim, pa da ni v tem nič slabega, ker se na tak način lahko hitreje prepoznajo vse morebitne nezaželjene vzporedne težave, če se pojavijo. Mene so operirali na KC pa nič od tvojega naštetega nisem doživela, prav nasprotno – prijaznost in uslužnost od vseh – od sester do zdravnika.
Zaupanje je stvar posameznika,prosim pa te, da poveš samo svoje izkušnje in ne “sem slišala, …baje,…. pravijo,….

Keli, CJ!

… tudi jaz grem na operacijo povečanja prsi, pa me zanima koliko realno vaju je operacija stala, vsadki, poseg, obveze anestezija….se pravi čisto vse kar je v zvezi s povečanjem prsi.. ali so poseg opravili v splošni ali v lokalni anesteziji. Sta zadovoljni? Ali imata kakšen napotek zame?

Drada moja CJ, sem povedala svoje izkušnje, ne vem kje si zasledila baje, sem slišala..

Susanne!
Od moje operacije je minilo 10 let, nisem opazila, da bi bile z leti kaj mehkejše, ampak to je odvisno od vsakega posameznika in od tega kako telo reagira na tujek. Verjetno je važno, da imaš do zdravnika pozitiven odnos in da mu zaupaš. Meni je važno tudi da je okolje prijazno, kar v KC sigurno ni. Če te zanima še kaj drugega vprašaJ, sem ža malo pozabila kaj vse je mene zanimalo pred operacijo, včasih celo pozabim da imam umetne:-)
LP na Nizozemsko (tudi jaz sem tam preživela par let)

Žal ti ne morem točno povedati koliko sem plačala, je že 10 let od tega. Mislim pa da sedaj stane okrog 400-500tisoč ( s protezami). Operacija je bila v splošni anasteziji. Napotek – če si se za to definitivno odločila ne odlašaj. Izberi si izkušenega zdravnika, ki mu boš zaupala.

Draga Keli!

Torej ti imas implantante ze 10 let in pravis, da v vsem tem casu nisi imela nobenih tezav, kajne? Zelo lepo! Vzpodbudno! Vsako taksno pozitivno izkusnjo je lepo slisati.

Me pa zanima, ali si vmes tudi morda zanosila in dojila in kako se je to obneslo? Jaz otrocicka se nimam, ampak po vsej verjetnosti se bo tudi to v roku dveh let zgodilo…

Lep pozdrav!

Suzana

Ojla keli!

Mena pa zanima, če so to zelo opazi, da imaš umetne.Sama razmišljam že kr nakaj let o operaciji, samo pač finančno si ne morem trenutno privoščiti, saj sem študentka.Zanima me tudi kako je to okolica takrat sprejela?:)verjetno so opazili razliko, če si bila prej bolj ravna v tem predelu a ne:)Mene res mika operacija, samo me je tako malo po eni strani strah, te bolečine, ko so nekatera deleta pisala kako boli po operaciji, da ko se samo vstaneš te zaboli tako:(nevem no…
aja pa še ena bolj osebna stvarca..koliko si plačala takrat pred 10 leti za ta poseg?kaj so cene po 10 letih kaj nižje, višje?

Najlepše se ti zahvaljujem in te lepo pozdravljam!

Keli pozdravljena,

sama se bom operaciji povečanja prsi podvrga jeseni, zato mi prav vsaka informacija pride prav. Na forumu še nisem zasledila kakšne, ki bi imela operacijo že tako dolgo za seboj, zato me zelo zanima ali si imela kakršnekoli probleme v tem času (10 let je kar lepa doba). Bila sem že na pregledu pri dveh kirurgih in oba sta mi svetovala drugačne vsadke – tako glede velikosti kot oblike. Baje da so kapljičasti bolj trdi in zato tudi težje spremenijo obliko kot okrogli. Ali mi lahko zaupaš kakšne vsdake imaš ti in ali se je morda spremenila kaj oblika prsi… Sama zelo oklevam glede oblike vsadkov, zato ti bom za kakršnokoli informacjio zelooo hvaležna. Zanima me tudi, kako je po 10 letih pri tebi vidna brazgotina? Baje, da nikoli popolnoma ne izgine.

Hvala in lep pozdrav.

Prav presenečena sem nad poplavo vprašanj 🙂
1. bolečina je minimalna, ampak to je tako relativno
2.dojila in zanosila še nisem, ampak verjamem in tudi zdravnica je rekla, da ne bi imela nobenih problemov
3.kako je okolica sprejela: nekaterim, najbližjim sem povedala, drugim pa ne, nekateri so verjetno sami uganili, sicer pa mi je to vseeno.Moža sem spoznala kasneje in mu še nisem povedala, sam pa tudi ne vpraša:-)
4.cena operacije se verjetno ni spremenila, verjetno pa se je cena protez.
Mislim, da bi te vse skupaj danes stalo okrog 500 000.
5. Brazgotine-so praktično neopazne
6. jaz bi se odločila za kapljičaste proteze, se mi zdi da dajo bolj naravno obliko, sama pa ne vem kakšne imam, jaz sem jih po pošti naročila v Trst pred 12 leti (drugje se jih v tistih časih ni dobilo). Baje pri kapljičastih tudi rob ni tako opazen. Oblika prsi se mi je zelo spremenila :-),saj sem bila prej praktično brez. Tudi življenje in samopodoba sta se mi korenito spremenila.
Upam, da sem odgovorila na vsa vprašanja in da vam bodo moje izkušnje v pomoč pri odločitvi.
LP, Keli

Ojla Keli!

hvala za vse odgovore, dosti si nam pomagala:)samo nisem pa mogla spregledala enga zanimivega stavka:””Moža sem spoznala kasneje in mu še nisem povedala, sam pa tudi ne vpraša:-)””

hihiih..res me zanima, kako ni opazil oz. kako da ne vpraša, zakaj imaš tako lepa prsa in tako samostoječa.Po mojem se verjetno opazi,no nevem:)vglavnem meni so silkonska prsa zelo lepa, tako da bom sama opravila poseg, pa ne zato ker so mi samo lepa ampak tudi zaradi tega ker imam košarico a:(

LP

uf, da bi jaz imela košarico a. namreč niti a ne zapolnim, hihi…..

Gamsika jaz imam košarico a včasih pa tudi b odvisno od modela moderča.Sama že zbiram denar za operacijo.Moja želja je košaric c.
LP

New Report

Close