Dekle iz ukrajine.
Lep pozdrav.
Prosim za nasvet. Prek interneta sem spoznal dekle, s katero sva se nato 3 mesece veliko pogovarjala in se na splošno dobro ujela. Odločil sem se za obisk pri njej in bilo je prekrasnih 14 dni. Obljubil sem ji, da ji hočem razkazati Slovenijo in ji po vrnitvi začel rihtati vizum. A izkazalo se je, da se je kmalo po moji vrnitvi, tam 3 ali 4 dni, dala dol z svojim bivšim fantom. Temu fantu je bil eno leto ljubica. Najprej se je sama pokesala in vprašala odpuščanja, nato ko sem povprašal, za kaj je šlo je povedala vse. Nekako sem ji oprostil, in ji še vedno želel razkazati Slovenijo. Dobila je vizum, bližal se je čas prihoda, dnevi so postajali napeti. Zgrabil me je strah. Posvetoval sem se s starši kaj narediti. Storil morda napaka, da sem povedal kaj se je zgodilo, da je bila prevara… Sedaj je mučno. Odpovedal sem potem let le en dan prej. Pritisk je bil prevelik. Potem sem že rekel, da nima smisla, da je dobro prekiniti. Zelo ji je hudo, in tudi po tem ko sem se še 5 krat premislil, ima še vedno namern priti, če se jaz res trdno odločim. Kaj to pomeni?
Dekle mi je zelo všeč, doslej mi je ustrezala v vsem. A starši se bojijo. Nima denarja, doma starši tudi ne. Jaz še vedno mislim, da sem storil napako da sem odpovedal. Pa ko pomislim, da ne morem vedet kaj bi lahko bilo – če ne poskusim, ne morem vedet. Zgodba je zelo težka in skoraj banalna.. A kaj če? Karta za nazaj še velja. Vizum še več kot dva tedna.. Kupiti nov let?
Hvala vam najlepša za nasvete!!
KremKafe,
izhajal bom iz predpostavke, da gre za dve odrasli osebi (če uporabljate psevdonim, je pomembno, da vsaj starost navedete).
Torej vaša oz. vajina situacija je nehvaležna in boleča, vendar so dejstva taka, če prav razumem, gre za zelo mlado “internetno zvezo”, v kateri vas je žal ženska že izdala kaj hitro po tem, ko ste se vrnili iz Ukrajine. To je moglo biti za vas posebej težko, kajti bili ste pripravljeni potovati k njej, se zaljubiti… Šli ste naprej, sebi in njej ste ustregli z odločitvijo za odpuščanje in pripravljala sta se na skupno življenje v Sloveniji. Zdaj pa nastopi vaš strah (»Zgrabil me je strah. Posvetoval sem se s starši kaj narediti. Storil morda napaka, da sem povedal kaj se je zgodilo, da je bila prevara…Sedaj je mučno«).
Pri tem se čuti, kakor da vas zavira vzorec, da prevzemate odgovornost za druge tudi, ko vam tega ni treba. (»…A starši se bojijo. Nima denarja, doma starši tudi ne. Jaz še vedno mislim, da sem storil napako da sem odpovedal. Pa ko pomislim, da ne morem vedet kaj bi lahko bilo – če ne poskusim, ne morem vedet«). Odrasla ženska ni vaša last niti odgovornost, je oseba, ki svobodno izbira in sprejema lastne odločitve, je dolžna zase poskrbeti tako socialno kot moralno, kjerkoli in kadarkoli.
Povsem razumljivo je, da ste neodločeni glede skupne prihodnosti, toda enako je s katero koli novo zvezo, mar ne? Potrebno je slediti srcu in verjeti v realne možnosti za uspeh, kar je potrebno preveriti vsaj v pogovoru. Četudi se zgodi, da zveza ne bi obstala, sta odrasli osebi, ki se bosta znašla vsak na svoji poti, prak tako, kakor sta v zvezo vstopila.
Zaupanje vase vam bo močno koristilo.
Končno, priporočljivo je, da se iskreno in dokončno pogovorita vidva, ne glede na to, kar starša pravita, (od)svetujeta, kajti vi boste želi sadove lastnih izbir. Morda je izkušnja prevare kazalnik koliko je vaše dekle zvesto sebi/drugim oz. koliko je opravila s preteklo zvezo. To je najmanj ena od pomembnih tem za resen pogovor o partnerstvu preden se vanj resno spustite. Kaj je pravzaprav gonilo prihoda v Slovenijo? Koliko poznata osebno zgodovino drug drugega? In tako naprej.
Let lahko vedno naročite na novo, z odnosi pa ni tako preprosto.
V upanju, da sem vam odgovoril, prijazno pozdravljam.
Hvala vsem za vaše odgovore. Naj nadaljujem.. No potem se je ta obisk zgodil.. Iz načrtovanih 20 dni je potem prišla za 1 teden. Bilo je lepo, ampak ne tako super, kot pri njej. Tudi prerekala sva se. Predstavil sem jo prijateljem, dvem parom. Šli smo na pijačo in zadeva je bila zelo kočljiva na koncu in prišla sva domov skregana. Češ da se ji nism posvečal in.. Dekle je ljubosumno.. Po odhodu domov, smo ostali v stikih po skypu. Vendar smo kmalu hoteli spet pustiti vse. Potem sva nazaj se začela pogrešat… Odšel sem spet k njej na obisk za mesec dni. Bila sva v stanovanju od dedka. Bilo je vredu, vendar se je spet zalomilo, ko sva šla k njenim prijateljem.. To je bilo vsake pol ure druga štimunga.. Ko sem odhajal domov je bilo hudo.. da bo spet sama.. Hoče, da bi prišel nazaj k njej, da bi bila za novo leto skupaj. Pa sem rekel naj pride ona zdej dol. Vendar sedaj vstrajam, da si sama plača letalsko karto in ostale stroške. To ji s prva ni nekako ugajalo.. Naj še povem, da ko se odločimo že pustiti vse, dekle spet pokliče in prosi naj oprostim, omenja spolnost, kako se ji hoče in podobno. Je to kake vrste izsiljevanje? Ima mogoče dekle kake druge namene pri vsem tem?
Hvala za pomoč..
Jao, jao!
Meni je vse to totalno izsiljevanje! Ne vidim prihodnosti takšne zveze. Kaj me najbolj bode? Na prvem mestu prevara!!! Ljubosumje. Da si ji do sedaj vse ti plačeval??? V bistvu me sploh nič opisanega ne prepriča, da te ima iskreno rada, rada kot osebo in te sprejema takega kot si. Ne vem, zakaj vztrajaš? Zaradi seksa? Zakaj pustiš, da dela tako s tabo? Jemlje ti dostojanstvo. Nič nimam proti mednarodnim vezam itd. Sam tale se mi res ne zdi obetajoča. Upam, da boš dobil boljšo.
No jaz imam pa tako izkušnjo, da je šel partner za 1 teden službeno v Ukrajino, tam je spoznal 14 let mlajšo dekle. Z njo je ohranjal stike po telefonu. 2 meseca po prihodu iz Ukrajine se je odločil, da po 10 letih zapusti družino in dva majhna otroka. Odločil se je, da pripelje to ukrajinko v Slovenijo in da se bo z njo tudi poročil… Meni se trga srce, kako lahko ena odrasla oseba zaradi enega tedna zapusti vse kar ima – družino, otroke, partnerko…
Ne morem se sprijazniti z dejstvom, da mi je to lahko naredila oseba, ki jo imam še vedno rada, da se je lahko odpovedala vsemu…