Najdi forum

Dejanja v življenju brez zveze!

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje oz. bolje rečeno želim si nasveta. Star sem 24 let, pred približno letom in pol sem zapadel v zelo hudo depresijo z občasinimi prisilnimi in neprisilnimi samomorilnimi mislimi zaradi osamljenosti, močne želje po punci in seksualne potrebe, ki sem jo zadovoljeval zelo prekomerno, tudi takrat, ko je ni bilo oz. ko je užitek bil že mimo. Depresija je trajala kakšne pol leta, do zdravnika si nisem upal, ker sem se bal kaj bom storil glede na to v kakšnem stanju sem bil oz. sem mislil da sem. Mislim, da je prihajalo tudi do določenih biokemičnih sprememb v možganih. Vse skupaj je trajalo kakšne pol leta, potem se je umirilo.

Danes leži oz. tiči problem nekje drugje. Ker iščem službo, večino časa preživim doma sam, dokler ne pridejo starši. Živim namreč v kraju, kjer nimam nobenih socilanih stikov z okolico, razen, če se z nekom zmenim in grem ven. Vendar je to enkrat na kakšna dva tedna. Problem pa je v tem, da se sploh več ne čutim nič depresivnega ali čustveno potrtega, navkljub temu, da sem sam, ne čutim potrebe po ničemer, ne po spolnosti, ne po druženju, ne po dokazovanju, ne po zraku, prav po ničemer, tudi po hrani ne. Vsaj zdi se mi da je tako, čeprav jem kar redno. Hkrati se mi zdi, da imam do vsega enako mnenje oz ga sploh nimam. Npr. ženske se mi zdijo vse enake itd… Ne znam primerjati med več ženskami. Mislim da je to glavni problem, da ne znam primerjati med ženskami, med hrano, kakšna bi mi kdaj pasala itd… Doma tudi nič naredim, oz. zelo malo. Zdi se mi kot da glumim, v resnici pa nimam nobenega povezanega mnenja oz. misli. Poleg tega, ko grem spat, mi begajo misli iz ene zadeve na drugo povsem nepovezano in v neskladju z mojimi željami. Zato se sprašujem kaj naj storim, da se vse skupaj vrne v normalo. Ali vse to pomeni, da izgubljam PRIŠTEVNOST, ali ni nič!? Kaj naj storim? Če je to bolezen ali obstajajo kakšna zdravila za to?

Lp, Goran

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close