Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Degenerirane celice

Degenerirane celice

Za nama z možem je prvi neuspešen ICSI postopek. Pri punkciji sem imela 8 pridobljenih celic, od tega so se 3 oplodile, 4 so bile degenerirane in 1 je bila nezrela. Prosila bi za razlago – kaj pomeni, da sem imela 4 degenerirane celice. Kaj je bilo narobe z njimi? Ali bi bil pred ponovnim poskusom že potreben obisk pri kakšnem dr. genetike ali ne? Mož ima sicer zelo slab spermiogram, vendar so se 3 očitno dobre celice oplodile in ravile tako, da so mi dva zarodka vstavili, eden je bil pa žal preslabe kvalitete za zamrznitev. Vendar do vgnezditve ni prišlo in zato me sedaj skrbi, ali je mogoče kaj narobe z mojimi celicami in kako je mogoče to popraviti, če seveda sploh je?

Lep pozdrav in hvala za odgovor!

Če je bil izvid pregleda semenskega izliva pri možu zelo slab je predvsem pri njem utemeljeno, da se analizira kariotip. To je na osnovi izvida ev. mogoče že sedaj. Pri vas oziroma pri obeh partnerjih pa bo to mogoče le, če se bodo neuspešni IVF poskusi še večkrat ponovili.Razen če so v vaši ali njegovi družini sorodniki z razvojnim zaostankom, prirojenimi napakami ali imajo ponavljajoče spontane splave (več kot tri)…..
LP

New Report

Close