Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje degenerativni elementi

degenerativni elementi

Lepo pozdravljeni!

Ker sem se že enkrat obrnila na vas in ste mi pomagali z vašim mnenjem vas vljudno naprošam, da mi podate svoje mnenje na osnovi mojega izvida.
TSH: 0,600 mE/L
Tg: 3 ug/L
antiTg: 27,4 KE/L
anti TPO: 30,3 KE/L
TSI: 0 E/L
recovery: 98%

Na CTju glave so mi zaznali gomolj v ščitnici in me nato pregledali. Punktirali so me in sicer:
V preparatu je kapljica želatinoznega. intenzivno obarvanega precipitata, ki verjetno predstavlja ščitnični koloid in le nekaj drobnih degeneriranih celic z zgoščenimi jedri.

Mnenje: Posamezni degenerativni elementi.

Rada bi vedela, kakšne so moje vrednosti zgoraj omenjenih izvidov – ali je vse v mejah nornmale in kaj pomeni POSAMEZNI DEGENERATIVNI ELEMENTI.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Lepo pozdarvljeni

Spoštovani!

Izvidi opravljenih preiskav, ki ste jih navedli so v mejah normale. Tudi izvid citološke analize punktata ščitnice je povsem nesumljiv. Degenerativni elementi so znak, da ne gre za razrast celic, ki bi bile sumljive za karcinom, ampak za spremembe, ki so prisotne že daljši čas in kažejo tendenco izginevanja (degeneracije). Vsekakor ni nikakršnega razloga za preplah.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close