Najdi forum

Degenerative stenoze

Pozdravljeni

Stara sem 40 let in imam že nekaj let hude zdravstvene težave. Končno sem dobila napotnico za MRI , ki pokaže naslednje:

– nakazana retrolisteza C3-C4

zmerna do izrazita spondiloza, zlasti na spodnjih segmentih z dorzalnimi in dorzolateralnimi spondilofiti. Začetna do zmerna difuzna spondilartroza.
Zečetna degeneracija iv. diskusa C3-C4 in C6-C7, zmerna v nivoju C5-C6.

V višinah C3-C4, C5-C6 in C6-C7 spondilofit – disk kompleks utesnjuje spredni likvorski prostor in v nivojih C5-C6 in C6-C7 sega do medule; posterolateralni spondilofiti in spondilartroza izrazito zožujejo iv. foarmne.

V hrbtenjači ni videti patoloških sprememb jakosti signala, medula je primerno široka.

Mnenje: Izdrazite degenerativne stenoze C5-C6 in C6-C7

Lepo prosim, če mi lahko poveste ali je sploh kakšna možnost, da se situacija vsaj ublaži. Sem popolnoma obupana.

Hvala in lep pozdrav

Glede na diagnozo, ki jo opisujete se bo brez pristopa k zdravljenju situacija samo poslabševala. Kostne naplastitve bodo seveda vedno bolj omejevale gibljivost hrbtenice in povzročale utesnitev spinalnega kanala, posebej če imaten poleg obrabe še premaknjena vretenca. Obstojajo različne metode zdravljenja, ocenjujem pa, da bi z manualno terapijo lahko situacijo bistveno izboljšali.

Lep pozdrav,

New Report

Close