Definicija varanja
Odvisno za kakšno masažo gre:)) Po moje šteje samo dejanje, vsi pa smo verjetno že fantazirali kako bi bilo s kom drugim (drugo). Poleg tega malo fantaziranja ne škodi, prej koristi. Zakonska zveza in zaveza enemu za vse življenje je tako umetna tvorba, me prav zanima kako je bilo s tem v času ko so naši predniki še živeli v votlinah. Pravzaprav kar občudujem ljudi, ki skupaj preživijo po pedeset let, samo pomislite kako morajo biti potrpežljivi in tolerantni eden do drugega (ali pa vsaj eden od njuju).
Varanje je že misel na.., dejanje pa potrditev. Če boš na nekaj intenzivno mislil, boš nekaj v tej smeri tudi storil.
Misli je težko brzdati in nekatere se kar spontano pojavijo. Zdaj, ko se mi je nekaj spontano porodilo, naj bi bil pa že kar kriv, sam pred seboj. Ne, misli pač preusmeriš, če lahko. Če ne, boš pa enkrat v prihodnosti, odvisno od okoliščin, nekaj takega storil, morda pa tudi ne.
Vseeno menim, da se vse začne z mislimi.
Seveda se vse zacne z mislimi. Le spomnimo se Jurciceve Kozlovske sodbe,
kjer so sodili kozla, ki je pozeljivo ogledoval zeljnato glavo, pa zaradi plotu do
nje ni mogel….
Saj se spomnite razprave in sodbe, ki je sledila – zamahovanje s palicami
po oslovi senci….torej vidite, kako se kaznuje pozelenje in ne dejanje samo….
🙂
Po moje se varanje začne takrat, ko sam veš, da si šel čez mejo in da v zvezi ne štima tako kot bi moralo, pa si zabavo poiskal drugje. Pri enih se to lahko začne že pri mislih – če o nekom razmišljaš in te mika zato, ker nisi zadovoljen s svojim partnerjem, je to zame že varanje… Če flirtaš tako malo zase, da se poigraš in ti to spogledovanje ne pomeni nič, potem to ni varanje (sem mislila, da to počnemo vsi?). Skok v posteljo – no, to je pa že tista meja, ko se ne da več zanikati, da je to varanje.
Ž
Definicija služi v izogib prevelikemu številu interpretacij in prevelikemu filozofiranju okoli preprostih zadev. Beseda VARANJE verjetno vsem vam pomeni varanje nekoga drugega ( če je kdo mislil na varanje samega sebe, potem se mu opravičujem ).I iz tega izhaja, da treba pogledati, kdaj se pravarani zave varanja, ne pa kdaj se NAM zazdi, da smo šli predaleč. Torej; ko prevarana oseba reagira na varanje ( ob vsem upoštevanju vzgoje, okolja itd. itd. ) je to že prekoračena meja in nam je definicija predočena povsem jasno. Le preveč zaverovani sami vase ne smemo biti in drugim postavljati meril po svojem metru.
P