Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Defendyl od kdaj?

Defendyl od kdaj?

Pozdravljeni,

Naša pediatrinja je trenutno odsotna, pogovarjam se z nadomestno ambulanto. Doma smo prebolevali virozo, nalezel se je tudi dojenček.

Pred 14 dnevi (starost 3.5 meseca) je zbolel, imel je gnojno oko, ki se je potem solzilo, kasneje je dobil še vročino do max 38.4, smrkljav nos, hripav glas s pokašljevanjem…

Redno sem bila v stiku z ambulanto in upoštevam navodila (vlažen zrak, pitje, dojenje, čiščenje noska, očesa….).

Otroku je že dosti bolje, ni pa še zdrav ( nos in hripav glasek).

Nazadnje so mi v ambulanti naročili, naj kupim sirup Defendyl Immunoglukane in ga dajem dojenčku, saj da je primeren tudi za čisto majhne. Naš ni star še niti 4 mesece, izključno dojen, ob vročini je dobival malo redkega čajčka (kupljen baby komarčkov čaj, navodilo iz metelkove urgence).

Sedaj pa me zanima, ali je dejansko ta sirup namenjen tudi tako majhnim otrokom? Na spletu odgovora ne dobim. Sem pa precej skeptična glede dajanja tega sirupa.

Vaše mnenje?

Hvala in prijazen pozdrav. M

Ker ne gre za zdravilo in ker gre za nekaj, kar bi dajali malemu dojenčku brez potrebe, po mojem mnenju, vam ne morem odgovoriti čisto kompetentno. Ker mali dojenček običajno oboleva zato , ker mu okužbe nekdo nosi domov (običajno večji sorojenec iz vrtca), je problem tu in ne v domnevni krepitvi imunskega sistema, kot obljubljajo ti dodatki.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Prehlad pa pač traja, dokler se ne pozdravi. Smkranje običajno teden, dva, kašelj pa še kakšen teden:=(

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close