Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija defekti roženice

defekti roženice

Težave z roženicami (predvsem levo) se mi vlečejo že od konca februarja in stanje se do danes še ni izboljšalo. Jemala Byvacin kapljice, Maxitrol kapljice, Opatanol kapljice, oči spirala samo s fiziološko razstopino, sedaj jemljem vitaminsko mazilo za oči in Vis Med. Oftalmologinja predpisala bolniško, mirovanje očesa (moram ga pokrivati čez dan). V očesu me občasno reže, na trenutke je prisotna pekoča bolečina, zvečer je oko tako utrujeno in razboleno, da komaj gledam. Oftalmologinja ves čas ugotavlja goste površne defekte roženice. Glede na to, da se zadeva ne izboljša že dva meseca, sem že močno zaskrbljena, zato prosim za vaše mnenje, v kolikor ste se že srečala s podobnim primerom.

Za vaš odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,

Andreja

Vzrokov za težave, ki jih omenjate je več. In najbolj idealno bi bilo poiskati pravega in tako rešiti vaše težave, kar pa vedno ni zelo enostavno. Najpogosteje so lahko suhe oči (lahko tudi zaradi jemanja kontracepcijskih tablet), zaradi težav z vekami in izločkom solznega filma, neredko je v današnjem času lahko vzrok tudi bakterija Chlamidija, ali pa težave zaradi predhodne poškodbe površine roženice (recidivantne erozije), alergija,… Pa še bi lahko naštevala. Zaenkrat po pripovedovanju vam svetujem umetne solze brez konzervansov eventuelno tudi v obliki gela, če pa to ne bi pomagalo pa res svetujem kakšen bris veznice za začetek, da se razjasni, da vzrok ni kje drugje. Kot rečeno vzrokov je lahko res veliko. Ali ste imeli kdaj kakšno poškodbo očesa?

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Spoštovana,

najlepša hvala za izčrpen odgovor. Poškodbe očesa še nikdar nisem imela, kaj takšnega se mi dogaja prvič. Umetne solze brez konzervansa jemljem že tri tedne, oko je še vedno boleče. Omenjate bris veznice – ali bi ga morala sama predlagati oftalmologinji? Ga naredi ona?

Lep pozdrav,

Andreja

V tem primeru, ce umetne solze ne pomagajo in stanje ni boljse pa je potrebno oceniti tudi vase zunanje ocesne dele: veke, robove vek, … ali imate morda zaradi tega tezave. Drugace pa vam tezko pomagam.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close