dedovano?
Lepo prosim še za vaše mnenje:
Pri rednem gin. pregledu v 33. tednu je gin. videla vodo v plodovem trebuščku in krati prehiter srčni utrip. Po sprejetju v porodnišnico je bilo ugotovljeno da ima utripa 285 na min. in po nekaj dnevih terapije po navodilih dr. Vesela je utrip padel na 230. Srček kot organ pa je bil popoln oz. je bila napaka samo v funkciji. Žal pa srček ni zmogel in sem v 34. tednu rodila.
Pred dvemi leti je mojemu stricu (po mamini strani) 14 dni po rojstvu umrl sin, ki se je rodil s polovico srčka. Prav tako je leto dni stara hči umrla moji sestrični (po očetovi strani), ki se je tudi rodila s srčno napako, žal pa ne vem točno kakšno. Torej, moj stric in sestrična nista v nobenem sorodu.
Kljub temu, da so mi vsi zdravniki v porodnišnici zagotovili da ti trije primeri niso povezani, mi ne da miru, da ne bi vpašala še Vas, tudi po priporočilu moje osebne zdravice dr. Danice Rotar Pavlič.
V naprej se zahvaljujem za odgovor.
Prirojenih nepravilnosti po trditvah dr. Vesela naj ne bi bilo, zato tudi obdukcija ni bila izvedena. Ali je možno da midva z možem o tem nisva bila obveščena, pa je bila obdukcija vseeno izvedena?
Že na UZ v 22. tednu je bilo s srčkom vse v redu, pa tudi potem ko je bil gotovljen prehiter srčni utrip, je bilo s srčkom, kot organom, vse v redu.
Zdravniki so mi v času ko sem bila v porodnišnici zatrjevali da ni možno, da bi jaz kakorkoli vplivala na srčni utrip oz. da ni možno da bi na to vplival zunanji dejavnik. Rečeno je bilo tudi, da je vse skupaj le slučaj.
Srčno upam, da nisem bila premalo vztrajna, in da bi mogoče lahko z obdukcijo izvedela kaj več.
Mi lahko iz vsega napisanega Vi poveste kaj več?
Lp