Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija DEDOVANJE NAGLUŠNOSTI!

DEDOVANJE NAGLUŠNOSTI!

NAJPREJ LEP POZDRAV.
vem da se anamneza ne dela preko neta,da je za to potreben temeljit pogovor s specialistom in to dotično osebo,vendar bi vas prosila za morebitno vsaj približno razlago mojega “problema”. 🙂

stara sem 27 let, s postavljeno diagnozo HYPACUSIS SENSORINEURALIS GRADUS MEDIAE BILL.
Levo:izguba sluha na nivoju 30-70 db,Desno:40-85 db.
normalno z odličnim uspehom končala osnovno šolo,naredila s pravdobrim uspehom srednjo zdravstveno šolo -medic.sestra in se nato upisala v visoko zdravstveno,ki sem jo tudi že uspešno zakjučila.sedaj že redno delam.
slušna aparata nosila NEREDNO(mogoče kaka ura angleščine,narek,itd,….)torej res neredno.
baje moja etiologija izgube sluha ni znana.čebljati sem začela s 6 meseci,normalno tvorila stavke in govorila s 16 meseci.
pri 2 letih prebolela škrlatinko,od takrat je mati opazila da slabše slišim.oba starša sta zdrava,nimata problemov sluhom,tudi stari starši,dedek pri 80 zaradi starosti začel nositi sl.aparat.
njegova sestra je prav tako pri 7 letih prebolela škrlatinko in od takrat je gluhonema.(sestra od dedka)ALI JE RES ŠKRLATINKA VZROK IZGUBE SLUHA?????Bila sem tud ogramnokrat prehlajena,gnojna angina,vnetje ušes,…zato mi je bila narejena tonzilektomija.od takrat je isto.

zdaj pa pomembno,kar me res zanima in skrbi!!!
načrtujem družino,ob tem se mi pojavljajo različna vprašanja,ali bo otrok slišal normalno!ali se bo rodil gluh???oz.kake se njegove možnosti,da bi se rodil gluh!fant sliši normalno.
kje bi lahko opravila kake preiskave,če se sploh dajo,da bi vsaj približno vedela rezultat tveganja!!???ali se glede na mojo diagnozo sluh v nosečnosti lahko poslabša!!!???prav rada bi govorila z enim strokovnjakom,res odkrito.mogoče kdo ve na koga se naj obrnem??
prosim za pomoč.

Pozdravljeni!

Škrlatinka ne more biti vzrok naglušnosti. Zaradi prehladov, gnojnih vnetij pa lahko ostane manjša naglušnost.
Kot sem razbral iz vašega pisma, ste naglušni vi in sestra vašega dedka. Po moževi strani pa ni naglušnosti. Iz tega je možno sklepati, da je izjemno majhna verjetnost rojstva naglušnega otroka.
Več informacij vam lahko poda vaš ginekolog oz. povprašajte ginekologa na med.over.net.

Lep pozdrav, B.O.

New Report

Close