Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT dedovanje naglušnosti

dedovanje naglušnosti

lep pozdrav.z upanjem bi vam postavila nekaj vprašanj,čepra bi imela željo se osebno oglasiti.
moj problem in strah je sledeč.kot punčka stara 2 leti sem prebolela škrlatinko imela pogosta vnetja ušes,bila tonzilektomirana in od takrat malo slabše slišim baje od prebolele škrlatinke,etiologija izvora ni znana..vsaj tako piše na mojih izvidih izpred 20 let.imam 27 let in s fantom se pogovarjava o otročku.ker pa vem da se določene lasnosti dedujejo,me skrbi zaradi sluha.imam naglušnost srednje stopnje,vendar živim normalno življenje.aparatov skoraj ne uporabljam.imam z visoko zdravstveno izobrazbo.

če vam na kratko povem moje družinsko drevo,mami in oči normalno slišita,njihovi starši tudi,moj stari ata ima pri 80 letih izgubo sluha zaradi starosti.njegova sestra se je rodila z normalnim sluhom in pri 7 letih zbolela za škrlatinko.od takrat je gluhonema.ta je rodila hčeko ki normalno sliši,prav tako ta rodi sina ki tudi normalno sliši.
razmišljam če to ni kaj v povezavi???fant sliši normalno prav tako vsi njegovi.

kaj menite???zelo bi bila vesela vsakega odgovora in razlage,čeprav bi se o tem z nekom še rada pogovorila.mogoče bi vprašala za naslov vaše ordinacije???!!!hvala vam za mnenje.aja,ali se med nosečnostjo lahko pojavi v mojem primeru še dodatna izguba sluha???

Spoštovani,
najprej morava pričeti z vrsto vaše slušne okvare (diagnozo). Je senzorinevralna ali prevodna? Pojavljanje v vaši družini tako kot ste ga opisali, res ni skladen s klasičnimi dednimi oblikami naglušnosti. V nosečnosti se naglušnost le redko poslabša.
LP

spoštovani.

hvala za hiter odgovor.

moja diagnoza:Hypacusis snsorinevralis gradus mediae bill.
se pravi da je senzorinevralna.v zadnjem izvidu piše da pa etiologija izguba sluha ni znana.

zanima me tudi,če bi lahko prišla na testiranje -če sem nosilka gena za gluhost.kam se lahko obrnem in ali se to oravlja samoplačniško ali na koncesijo.???

vam pa odkrito povem,da zdaj ko sem starejša -nisem otrok,bi rada prišla stvari do dna.od kot ta okvara.

najlepša hvala .

New Report

Close