Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Odškodnine in zavarovalnine Dedovanje le enega otroka, drugi je o. p. p.

Dedovanje le enega otroka, drugi je o. p. p.

Spoštovani.

Imam eno dilemo. Imam dva otroka, eden od njiju je hudo bolan otrok s posebnimi potrebami, avtist, duševni in telesni lažji zaostanek. Trenutno sem nj3gova n3govalka, po 18. bo imel status invalida in bom njegova asistentka. Sam živet ne more. Razmišljam o oporoki, kam ga namestit, ko me ne bo več.

Premoženje bi rada zapustila samo drugemu otroku, saj bo ta bolan opravilno nesposoben. Ne bi pa rada drugega otroka za celo življenje zaznamovala s tem, da bi moral za bolnega skrbeti. Želim, da si ustvari svoje življenje brez obveze za bolnega sorojenca. Tega otroka bi pa želela po moji smrti namestiti v kak zavod, center, kjer bi živel, delal … saj bi prejemal invalidnino, dohodek za delo, ki bi ga opravljal…

Zanima me, ali lahko z oporoko vso premoženje zapustim le drugemu brez da bi ga država terjala, da bi moral finančno skrbeti za bolnega sorojenca?  Je dolžan skrbeti za sorojenca?

Nočem, da bi otrok moral celo življenje skrbeti za sorojenca, ker ni on kriv, da je ta bolan, želim, da si ustvari svoje življenje, ni on dolžen za skrb, za tega bolnega bo že poskrbljeno drugače.

Hvala.

Draga mama,

žal vam na tem forumu ne moremo pomagati, nimamo pravega strokovnjaka za to. Upam, da boste našli nasvet kje drugje.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close