dedovanje
Pozdravljeni! Živim v hiši tasta, ta ima svoje gospodinjstvo, je ločen in lahko sam skrbi za sebe. Pred 15 leti je od nas napodil moje starše z mačeto oni niso poklicali policije, skratka niso bili samo oni , ki so bili napadeni z njegove strani, tudi mojega moža svojega lastnega sina je napadel z nožem, ko jih je imel 14 let. Napadel je tudi svojega brata, vse ljudi, ki so prišli k nama prepodil z njegove parcele (nobeden mu nič hotel) . Še bi lahko naštevala. Skratka gre za to, da jaz že leta poslušam kako za moji hrbtom govori, da če jaz hujskam otroke, da ga grdo gledajo, da jaz ne pustim, da ga moja dva polnoletna otroka peljeta kam z njegovim avtom… Jaz sem vsa ta leta pustila, da gredo otroci k njemu, tudi sedaj, ko imata izpit ga lahko peljeta ampak samo pod pogojem ,če avto zavaruje za mladega šoferja. To pa noče in še vedno pravi ,da jaz ne pustim. Zadnjič je hotel, da prevrta dno v kurilnici, da bo potegnil en kabel, pa mu je sin rekel, da najprej to stvar proba pa se bo potem prtevrtal. Naj povem, da kar koli se je tast lotil na hiši je bilo to treba popravljati. Ker mu je sin (moj mož) rekel, da je nepotrebno vrtat dokler se ne proba ga je vprašal ,če se on boji mene. Jaz sem to slišala, ko ga je vprašal in mi je prekipelo. Leta in leta sem poslušala enkrat pa je dovolj pa je začel koliko sem popila. Pije on jaz ne pijem. Nekaj let nazaj je skozi okno “videl” mojo mami kako beli kuhinjo moj oče pa se skriva v kopalnici. Seveda nista bila pri meni že 15 let. Ko sem mu vse povedala je začel, da nas bo vrgel ven, hišo pa prepisal karitasu. Sedaj pa me zanima, če nas lahko vrže ven. imam še enega mladoletnega otroka, ki pa hodi v 2 razred. Sam ima še dva otroka ,ki pa sta prav tako dediča te hiše., vendar ne izvajata nobenega dela na hiši mi pa delamo vse od čičenja okolice hiše do čiščenja gozda, skratka vsa fizična dela so na najnih plečih.
Pozdravljena!
V kolikor imaš začasno ali stalno prebivališče na tem naslovu te ne more vreči ven.
To je namreč moral podpisati v pogodbi. Kopijo dokumenta o prebivališču si pripraviš
in pokličeš policijo. Sicer kot lastnik lahko insistira da zapustiš hišo vendar je s tem
krišl tvoje pravice in ga lahko tožiš.
Več najdeš tukaj:
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/osebni_dokumenti_in_prebivalisce/prijava_in_odjava_prebivalisca/zacasno_prebivalisce/
Mogoče je to bolj tema za pravni forum, ki je prav tako na med.over.net ?