Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Dednost antifosfolipidnega sindroma

Dednost antifosfolipidnega sindroma

Spoštovana dr. Brezigarjeva !

Zanima me ali je antiifosfolipden sindrom deden? Sama imam zaenkrat diagnozo: sum na razvoj antifosfolipidnega sindroma. Vsak dan moram vzeti Aspirin 100. Doma imam 5 letno hčerko. Že vse od rojstva ji 1x letno naredijo krvne preiskave na pediatrični kliniki in do sedaj ne kaže da bi bila pri njej ta protitelesa prisotna. Se to lahko pojavi kasneje ali to pomeni da deklica tega ne bo imela ?
Meni osebno so to bolezen odkrili malo pred koncem nosečnosti. Že pred to nosečnostjo sem bila 1x noseča, vendra je plod odmrl. Druga nosečnost je potekala do 8. meseca brez težav, potem pa so se začele komplikacije, tako da sem 3 tedne pred rokom zaradi eklampsije rodila z carskim rezom.

Spoštovani!
V nekaterih družinah je deden. Otrok ima 50% možnost, da podeduje predispozicijo za antifosfolipidni sindrom. Če jo podeduje, ima prej ali slej težave v zvezi s tem. 50%pa je verjetnost, da predispozicije ne podeduje in nikoli v življenju nima težav, ki jih povzroči antifosfolipidni sindrom in prav tako ne njegovi potomci.
Lp

New Report

Close