Najdi forum

Hvala za odgovor 2.7. (depresija, fobija, panika), in bi vam rada postavila še eno vprašanje, ki se tiče mene in otroka. Ker sem sama zelo nesamozavestna in zaprta vase in nedružabna, ne bi želela da bi bil isti tudi sin. Zadnje leto opažam, da se tudi pri njemu pojavlja ta nesamozavest in tudi pri kontaktiranju z večjo grupo otrok se navadno raje umakne. Star je 8 let in je pravkar končal drugi razred. Na spološno se zelo dobro ujame s tovarišicami se zna prilizniti in jim priljubiti, vendar v odnosu z drugimi otroki pa ne. Tudi sama tovarišica je rekla da zelo težko prenaša poraze, večinoma noče se niti potruditi, če ve da ne bo najboljši. Tako na primer, ko smo šli na smučanje, ni hotel po prvem padcu več nadaljevati, ter naspošno takoj zgubi voljo, če mu nekaj ne gre takoj prvič. Zadnje leto je (ne samo on) postal zelo neobvladljiv, trmast in na vsak način hoče svojo voljo uveljavit, tovarišica je celo rekla, da se ji zdi kot da se je puberteta prestavila za par let niže, ker so tudi ostali v razredu taki, kot da jih že meče, če lahko tako rečem.
Skrbi me kaj bo septembra, ker do sedaj je hodil v podružnično šolo, kjer jih je bilo v razredu 6, sedaj pa gre na glavno šolo, kjer jih bo normalno 30 v razredu in vsak dan se bo vozil s šolskim avtobusom. Do sedaj, kot sem rekla je šarmiral tovarišico, ne verjamem da jo bo lahko še vedno in da se bo pojavil še večji problem, ker se bo moral uveljaviti pri sošocih. Pričakujem, da bo imel velike probleme, kako naj se tega lotim reševati? Sicer ima svoje prijatelje, vendar bodo sedaj razred razbili in sem opazila, da težko kar pristopi k grupi otrok, da bi se igral. Vidim mu, da bi to zelo rad storil, vendar ga nekaj ovira, verjetno nesamozavest. Rada bi mu pomagala, kako?

Spoštovana Jasna,
preden rešetate genetske dejavnike v vaši družini si oglejte,kako se sin obnaša v neformalni skupini svojih vrstnikov med igro( ne s ošolci!) Ker ima veselje do športa( čeprav ne tistega,ki ga vi izberete) prisluhnite njegovim lastnim željam in mu omogočite,da se bo tega športa tudi lotil.Moški zgled bi mu pri tem koristil.In še nekaj, kadar si bo od vrstnikov kaj želel, NIKOLI tega ne opravite namesto njega.

New Report

Close