Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Dedne bolezni

Dedne bolezni

Prosim za nasvet, saj na revmatologa čakam že od leta 2017 in so mi že tri leta zaporedoma prestavili pregled – sploh ne vem, kdaj bom prišla do zdravnika.

Preden opišem svoje težave, kratka družinska anamneza :

Oče je imel srčni infarkt pri 35 in 40, sladkorna bolezen tipa 2, holesterol, nekaj ima z ledvicami ( mislim da zaradi tablet), kalcinacija v ramah, operirali so mu kite v obeh rokah, vse prste.

Mama zamašene žile, dvakrat čiščenje in širjenje, dvakrat bypass, karcinom pljuč, sladkorna tipa 2, obraba celotnega skeleta, holesterol, epilepsija, kopb.

Sestra ima revmo, operirana je bila dvakrat na križu in vratu, v gležnje je dobila že preko 20 blokad, konstantno v bolečinah, ima milijon tablet.

Pri sestri so se začele težave pojavljati po 20. letu, sedaj je že v 40. letih. Sedaj sem opazila, da so se pri meni začele iste težave. Zjutraj imam zatečene in boleče prste. Če sem prejšnji dan bila preveč na nogah ( tudi, če grem na pol urni sprehod) me naslednji dan tako močno bolijo noge, da se komaj vstanem. Z križem trenutno nimam problemov, me pa vsake toliko če sem preveč v predklonu, začne boleti.

Jaz sem sedaj v svojih 20. letih, delam kot patronažna in negovalka na domu, ne vem ali imam take bolečine zaradi dela – ne dvigujem toliko, sem pa konstantno ma nogah. Mislim, da ni normalno, da imam pri 23 letih take bolečine v celotnem skeletu in mišicah. Mogoče obstaja kje kakšno genetsko testiranje? Samoplačniški pregled, da bi se ugotovilo za kaj se gre? Osebni zdravnik me noče nikamor drugam poslati, trdi, naj počakam na revmatologa. Jaz pa ne bi rada pristala na istem mestu kot je moja sestra, na pol invalid milijon tabletami, da še delati ne more pri 40. letih.

New Report

Close