Najdi forum

debelost v družini

“Naš” glavni problem v družini je moj brat. Star je 12 let in ima že 71 kg. Sam je velik flegmatik in večino časa preživi pred tv ali v hladilniku. Nikakor ga ne moremo spraviti k hujšanju. Tudi oče je imel 130 kg, a je letos izgubil že 30 kg in se še vedno pridno drži diete. Sama sem v parih letih tudi shujšala in v to potegnila še očeta. Brat je bil že na zdravljenju v bolnišnici, a mu ni pomagalo za dolgo. Ves čas fantazira, kakšen športnik bi bil (seznanjen je z vsem, kar je v zvezi s športom), a izpred ekrana ga ne spravimo. Nogomet obvlada samo na računalniku. Na kakšen način naj ga spametujemo? Hvala za odgovor. Prebral ga bo tudi sam-sedi zraven mene.

Minka,

Se opravičujem… ampak prej nisem mogel odgovorit… saj zdaj imam cel kup pošte pa za nazaj odgovarjam koliko pač uspem.

Pri takšni mladine je dejansko problem ga motivirat… mislim, da bo še najboljše če se spraviš na treninge z njim… ne pusti mu nekih izgovorov, sja vsaka fizična aktivnost mu bo prišla prav.

Naredi načrt, npr… koliko bosta prekolesarila ta mesec, naslednji… načrtujata uspeh.

Določita si vmesne cilje… npr. ko bosta prekolesarila v prvem mesecu… ne vem npr. 240km (3x20km/teden) gresta to za nagrado… kaj jaz vem kam… ti ga poznaš. Poskusita tekmovati na treningih, kdo bo prvi zmaga… kdo je zadnji pa mora za kazen, ne vem… posodo pomit. Bodita inovativna… verjetno se bi mu ful fajn zdelo, če bi ti za kazen posodo pomivala ker te je on premagal.

Treba je biti zvit, taktično se lotit stvari… ker to mora zanj biti igra, zabava in trening hkrati. Ne pretiravajta v prvih treningih.

Če ne more trenirat s tabo, naj z očetom… tudi njemu ne bo škodilo ker tudi hujša.

Ko ti zmanjka idej, pa se kaj oglasi znova.

LP,
Goran

Clovek se sam spravi do tega ko zacuti potrebo. Pravis da je bil na zdravljenju? Ce ta debelost ni bolezensko stanje nima smisla hoditi na zdravljenje ampak samo rekreacija.
OPOZORILO: Ce ga bos prevec silila k sportu se lahko zgodi da bo dobil odpor do sporta in bo to zanj kot bi moral vsak dan v sluzbo in to ne bo vec rekreacija.

New Report

Close