Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Debelost

Debelost

Spostovani,
obracam se glede nasveta za znizanje telesne teze. Moja teza se je ves cas gibala med 73 in 77 kg – zdi se mi, da vse dotlej, dokler nisem zaradi prekomernega dela v sluzbi (sedece delo) in dokoncanja studija jeseni opustil 2-3x tedensko rekreacijo. Tako sem v zadnjih 4 mesecih pridobil skoraj 20 kg in tezji ko sem, bolj bi jedel. Mi lahko svetujete kaj naj storim. Star sem 30 let, velik 180 cm, tehtam pa 97 kg.
Z lepimi pozdravi,
Bojan

Spoštovani!

To tendenco naraščanja telesne teže morate takoj ustaviti in sicer s povečano telesno aktivnostjo, z dieto, najbolje pa z obojim hkrati. Če ne zmorete sami tovrstne discipline, vam svetujem vodeno hujšanje, npr. pri dr.Sentočnikovi v Rožni dolini, ki združuje internistični nadzor in dietno svetovanje in ciljano telesno vadbo. Obiski so samoplačniški. Prav tako vam lahko vaš splošni zdravnik poleg diete svetuje tudi katerega od medikamentov, ki preprečujejo resorbcijo maščobe. Izogibajte se mastnih, sladkih jedi, alkoholnih pijač in sadnih sokov, ki jih nadomestite z navadno vodo ali nizkokaloričnimi napitki.
Lep pozdrav!

Spoštovani!

Vesela sem, da imamo to stran in da nam svetujete. Vendar pa me vseeno nekaj moti. Pa brez zamere. Zakaj vedno omenjate dr. Sentočnikovo, mislim, da obstaja tudi precej ostalih zdravnikov, ki se ukvarjajo s tem in so fitnes centri, ki imajo zdravniško pomoč. Poleg tega, da je dr. Sentočnikova zelo uspešna, pa slišim tudi nekaj negativnih stvari o njej. Zato sem raje previdna in želim videti večjo izbiro zdravnikov.

Hvala!

Dr.Sentočnikovo priporočam, ker imam osebne izkušnje in vem kako stvari tam potekajo. Dr.Sentočnikova je tudi specialistka interne medicine, kar je zelo pomembno pri ugotavljanju morebitnih bolezni, hormonskih motenj in posledične debelosti. Težko svetujem nekaj česar ne poznam. Vsekakor pa je res, da se z vodenim hujšanjem in vadbo ukvarja kar nekaj fitness klubov in lepotnih studiev, kako pa je tam s strokovnim nadzorom pa ne vem. Vsi zdravstveni delavci, ki se s tem resno ukvarjajo pa so rigorozni in strogi, kar marsikomu ne ustreza. Pogosta so tudi zmotna pričakovanja, da se da shujšati brez truda in da ti bo za plačilo nekdo dal čarobno formulo in odvečni kilogrami bodo kar izhlapeli.
Bistvo vsake shujševalne diete ali recepta, pa če nam je to všeč ali pa ne, je VNESTI MANJ KALORIJ KOT JIH PORABIMO, možnosti so zato samo tri: ali jemo manj kot porabimo, ali porabimo več in jemo enako, najboljše pa je če kombiniramo reducirano, vendar uravnoteženo prehrano s primerno vadbo.

New Report

Close