Najdi forum

Debelost 2 stopnje

Spoštovani !

Prosim Vas za nasvet v 6 letnemu boju z kilogrami .Stara sem 28 let , visoka 1.85 , težka pa že 106 kg . Do 22 leta sem imela 68 kg. in bila na pogled ne samo suha ampak že podhranjena pa sem veliko jedla predvsem sladkarije , pizzo , ocvrti sir – samo nezdravo hrano . V nadeljevanju sem se v 23 letu starosti zredila za 28 kg. spl. zdravnica me je dala na pregled ščitnice in nadledvične žleze , kje niso ugotovili nič posebnega pri ščitnici so rekli , da imam hašimoto . Kljub vsemu sem se redila naprej in se še redim , kljub telovadbi , ker imam že zdravstvene težave ( neznosno me bolijo kolena ) bi vas rada vprašala za nasvet .Zanima me tudi če obstaja zdravljenje debelosti , ki je na napotnico in zanj ni doplačila .

Hvala za Vaš odgovor.

Lepo pozdravljeni,
vsekakor vam najprej svetujem ponovni pregled pri endokrinologih, da se se enkrat opredeli status ščitnice, še posebej zaradi že ugotovljene bolezni. Z zdravnikom se potem tudi dogovorite o možnostih poskusa zdravljenja debelosti z zdravili. Čeprav je preparat za tovrstno zdravljenje relativno nov, poročajo o dobrih izkušnje zdravljenja ob ustreznem prehrambenem režimu.

Marija Anderluh

Barbs, pisi mi!

New Report

Close