Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Debelo črevo, danka, slabost

Debelo črevo, danka, slabost

Spoštovani,

včeraj sem opazila kot da se mi je na danki (izhodu) pojavila ena bulica. Bula ni (kot berem da bi pri hemeroidih mogla biti) trda, ampak mehka, kot odvečna koža… sicer je debela. Ne boli me, razen tak neprijeten občutek ob sedenju… peče malo.

Sicer pa sem opazila (o tem sem že pisala) zadnji mesec, da je moje blato bolj tekoče (a ni diareja). Je bolj spacano in si težje obrišem zadnjik. Ne morem rečti da ravno krvavim, čeprav včasih opazim krvavo sled na papirju (takrat ko grem težje na blato). Zadnjič sem opazila krvavo sled na blatu…. Sicer pa opažam take oranžne koščke tako v blatu kot na papirju ko si obrišem zadnjico. Za brisanje zadnjice porabim veliko papirja, ker si težko obrišem res do konca, če me razumete.

Stara sem 27 let, redno sem telesno aktivna, jem vegetarijansko uravnoteženo prehrano, dovolj vlaknin in pijem vsaj 2 litra tekočine na dan. Moje službeno delo je sicer sedeče, a se vsako popoldne gibam.

Imam pa tudi bolečine v predelu trebuha – že nekaj časa imam težave. Mislila sem da so težave z jajčniki, mehurjem….a so vsi pregledi pokazali da je ok. Zato je ginekologinja omenila, da naj pregledam črevo (na pregledu je ugotovila, da ni dobro izpraznjeno…. jaz pa sem tisti dan bila na veliki potrebi. Tudi sama včaish opazim, da bi lahko še izbraznila…a ne gre).

Sicer pa mi je občasno slabo (bruhanje) in se pojavlja vrtoglavica (kar bi sicer lahko bila posledica nosečnosti, a je še prezgodaj, da bi jo lahko s testom potrdila).

Ali bi bilo (oz kdaj je) smiselno dati pregledati kri in blato?

Spoštovani!

Kot ste opisli, verjetno gre za hemeroide in različne težave, ki jih povzročajo v svojem poteku. Vseeno bi vam svetovala, da greste na pregled k zdravniku, da se prepričate, če sva uganili pravo diagnozo in svatoval vam bo, če je potrebna še kakšna preiskava in kako si pomagati. Na žalost sedeči delovnik teh 8 ur povzroči določene posledice, ki si jih pridobimo, če hočemo ali ne.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close