Najdi forum

Debela stegna – 5 kg

gassh: kaj pa plavanje? Vendar bi morala trenirati plavanje. Pa še pozimi lahko plavaš 🙂

Da bi trenirala, to ne, ker naj bi bile plavalke po dokončnem odnehanju plavalnih treningov zelo podvržene k debelosti, plavam pa pribl. 2x na mesec, pozimi večkrat.. Je super, ja:)

Imam eno vprašanje… Imam zelo rada sadje… Je pri hujšanju kaj narobe, če bi beljakovine tudi nadomestila z večjimi količinami sadja, namreč… Sem alergična na mlečne izdelke-dobim akne! Mesa pa vsakdan zarad tega tud nemorem jest a ne:)… Eni pravijo da sadje celo redi, ampak po mojem če bi jedla manj drugih stvari in več sadja(svežega seveda) ne bi blo nič narobe:) Upam da se ne motim..

gassh: od kje pa teb spet ta ideja o plavalkah?
Jaz sem trenirala plavanje in sem bila suha, po tem ko sem končala s plavanjem sem imela isto težo. Šele po 5ih letih od kar sem nehala sem se malo zredila, ampak to zato, ker sem bila na operaciji in 3 mesece nisem mogla nič početi, jedla sem na več kot ponavadi.

Pri vseh športih je isto, da nekateri ko nehajo trenirat, jedo še zmeraj veliko in se zredijo. Moja prijateljica je trenirala hip-hop in je imela idealno postavo. Ko je nehala, se je pa zredila za 20kg-
Ko sem pa jaz nehala trenirat plavanje, sem pa malo manj jedla, da se ne zredim in se nisem.

Sadje je zdravo, vendar ga ne priporčajo zvečer, zaradi OH. Hm…a ti ne misliš jesti krompirja, testenine, riž-a..Jaz sem brala, da je beljakovinska dieta primerna za tiste, ki so zelo debeli. Pa baje za prebavo je bolje, da ješ meso in OH skupaj, vendar Oh manj.

Določenih beljakovin ne moreš nadomestiti s sadjem. Beljakovine so sestavljene iz aminokislin, del teh je esencialen – kar pomeni, da jih telo ne more samo sintetizirati, temveč jih moramo dobiti s hrano. Vir beljakovin ni samo meso ali mlečni izdelki. Beljakovine so tudi v stročnicah, žitih (več v ponozrnatih), oreščkih… Če boš jedla pestro, ne boš mogla zgrešiti 😉

Glede tega, če sadje redi, pa tole: rediš se, če poješ več, kot porabiš. Če poješ dnevno 2200 kcal, potrebuješ pa 2000 kcal, se boš redil. V takem primeru je potrebno pogledati cel jedilnik in krčiti najprej drugje (npr. pri slaščicah, enostavnih OH, nasičenih maščobah…), nato šele pri sadju.

New Report

Close