Davek na obresti
Pozdravljene!
V spodnji temi o varčevanju sem videla, da vas kar nekaj namensko varčuje. Tudi jaz varčujem za gradnjo hiše in sicer imam modro varčevanje, rentno varčevanje, depozit za 5 in varčevanje po nacionalni stanovanjski shemi.
Kakšen mesec nazaj sem prebrala, da naj bi bil novi davek na obresti. Leta 2005 naj bi bil 25% davek na obresti, leta 2008 pa kar 100% davek na obresti, če imaš več kot 300.000,00 SIT obresti na leto, kar znese pri 6.000.000,00 SIT. Ali katera mogoče bolj pozna te stvari? Ali je bil ta zakon že sprejet?
Lep pozdrav!
Anika
Že res, da imajo tudi drugje po Evropi davek na obresti, samo pri kakšni višini obresti se to začne pa ne vem.
Če kdo mene vpraša je taka meja 250 000 traparija. Zopet bodo udarli po tistih, ki šparajo za stanovanja, hiške, kakšen žakelj za potomce, penzije itd. Torej molzimo male ljudi. Saj tisti, ki vrtijo miljone in miljone, so bogati…….tisti pa tako ne bodo imeli vezanih in kakršnihkoli vlog. Pa denar tako ali tako nesejo tja, kjer je varen pred državo. ..in se seveda znajdejo.
Zopet en poskus države – ki bo verjetno uspel – molziti povprečne in male ljudi. Bogatune, iznajdljive, …..skratka tiste, od katerih bi pa lahko dobili zelo veliko, pa bodo zopet pustili pri miru.
Kaj čmo. Politiki si pišejo zakone po svoji meri.
Ste prebrali članek v prilogi Dela VEČ (pred novim letom) o bogatih Slovencih, kdo so, kaj delajo……………in kam je šla Novartisova kupnina za Lek? Pa vam bo kmalu jasno, zakaj smo tam, kjer smo. Pa nas stiskajo za doklade, pa vrtce, štipendije………